Dorost v přípravě

Dorost v plné polní! Trenér Kořínek: I v karanténě na sobě kluci makali a je to vidět!

Plzeň - Po nešťastném konci v loňské sezóně jsou již dorostenci indiánů v plné přípravě na tu nadcházející.

V zádech mají již aktuálně dva týdny, kromě trenéra Petra Kořínka, který již vedl hráče vloni, přibyl na lavičku indiánů nový lodivod - František Bombic. "Změnilo se celkem dost a změny byly nutné. Někteří trenéři skončili, navíc v určitých pozicích nás tlačila bota. Končícím trenérům bychom i touto cestou chtěli poděkovat za jejich práci a popřát jim hodně zdaru do dalšího angažmá i do osobního života. Pokud mám být konkrétní, třeba v obou akademických celcích jsme akutně potřebovali doplnit trenérské týmy na pozicích trenérů obránců," popisuje šéftrenér mládeže Petr Vojan.

Indiáni v ročníku 2019/20 skončili dvě kola před koncem nadstavby čtvrtí, s minimálním odstupem na týmy před sebou s jistotou účasti v play-off. V první fázi soutěže pak zcela opanovali desetičlennou skupinu Západ. Stejné obsazené bude mít soutěž i letos, díky šíření nového typu Coronaviru se po nedohraných soutěžích rozhodlo vedení Českého hokeje avizované zúžení neprovést. Nadále tak bude tuzemskou nejvyšší soutěž hrát třicet týmů. 

Západočeši se připravují v Plzni, čeká je ale soustředění na Šumavě či turnaj v Liberci. Ovšem nejbližší je čtyřdenní try out, na kterém se kádr zúží prakticky o čtvrtinu.      

Trenér Petr Kořínek
Pane trenére, jak nyní probíhá příprava?

Máme za sebou druhý týden. Jsme prakticky omezení pouze tím, že se kluci nemohou sprchovat a využívat kabinu. Hodně času tak trávíme venku. 

Jak konkrétně?
Pondělky absolvujeme na zimáku, jsme i v posilovně a odpoledne v Koloseu na dvě party máme kruhový boxerský trénink. V úterý je ve znamení běhání v Borském parku. V středu jsme v posilovně a hrajeme hry. Ve čtvrtek běháme, přidáváme i činky a hry. V pátek je na programu opět především běh.

Co na vás všechno čeká dál?
Je nás hodně - konkrétně 38. Půjdeme nyní na led na minisoustředění, kdy budeme makat do čtvrtka a i hrát zápasy. Poté přibližně o deset kluků budeme muset kádr zúžit. Přejdou do Třemošné, takže budou také hrát nejvyšší soutěž. V červnu tedy zamíříme do další fáze s 25 hráči a třemi gólmany. Vyrazíme na Samoty na soustředění v půlce června a suchou část ukončíme 3. července. Po několika týdnech volna již vyjedeme na led. 

Máte již naplánované přípravné duely?
Ano, ty budou od srpna. Postupně se systémem doma - venku utkáme s Chomutovem, Mladou Boleslaví a Kladnem. K tomu máme silně obsazený turnaj v Liberci. 

Jak se hráči popasovali s dlouhým tréninkovým výpadkem kvůli karanténě?
Kluci se snaží, makají. Ty dva měsíce dostávali tréninkové plány, kluci se přes to dokázali přenést. Trochu jsme měli strach, ale makali na sobě a je to vidět. Příprava je ovšem těžká, mají toho dost.

K vám na trenérskou lavičku přibyla nová posila - František Bombic. Jak spolupráce funguje? 
My se známe. Ne, že bychom spolu hráli v jednom týmu, ale potkávali jsme se, když třeba trénoval v Českých Budějovicích. Je to hokejový nadšenec, má vše hodně zvládnuté přes technické vychytávky. Budeme vlastně takoví kolegové, on bývalý obránce se zaměřením právě na defenzivu a já se zacílím na útočníky.

Pane trenére, děkuji za rozhovor, ať se i nadále daří!