Moravčík – Sklenička do NHL

Duo Moravčík – Sklenička opouští Plzeň a míří společně do NHL

Plzeň - Jako jedno z největších překvapení mistrovství světa v Kodani byla bezesporu nerozlučná dvojice plzeňských indiánů Michal Moravčík a David Sklenička.

Oba obránci cestovali na mistrovství světa do Dánska s očekáváním, že jim nejspíše připadne role náhradníků. Místo toho byli však pevnými kameny české defenzivy. Nevynechali jediný zápas a díky výbornému bruslení a ofenzivním schopnostem, což je v současném hokeji pro obránce základní atribut úspěchu, si vysloužili velkou pozornost. Svou hrou přesvědčili nejeden světový hokejový klub.

Definitivně oba obránci opouštějí plzeňský led a míří společně do věhlasného MONTREALU CANADIENS.

Montreal vstoupil do NHL v sezóně 1917/18 a hraje v Atlantické divizi v rámci Východní konference. Své domácí zápasy hraje v hale Centre Bell s kapacitou 21 288 diváků, což je v současné době stadion s největší kapacitou diváků v NHL. Na svém kontě má 24 vítězství ve Stanley Cupu. Naposledy ale NHL ovládl v sezóně 1992/93.

O třiadvacetiletého Michala Moravčíka i o rok a půl mladšího Davida Skleničku byl zájem už v průběhu MS, poptávky přišly i z Ruska. Kluci se však rozhodli zkusit štěstí a prodat svoje schopnosti v NHL. A tak jsou další v pořadí hráčů, které vychovala hokejová Plzeň pro nejlepší hokejovou soutěž světa.

„Kluci dostali zajímavou nabídku a po zvážení jí oba přijali. Pro nás je to samozřejmě velká ztráta, nicméně už pracujeme na jejich nahrazení. Oběma přejeme hodně štěstí,“ uvedl sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.