Jakub Pour v U20

Dvacítka na domácím turnaji skončila třetí. Indián Pour: Všechny celky jsou skvěle hokejové vyspělé

Plzeň – Jako ostatní věkové kategorie, i reprezentační dvacítka využila volno k přípravnému turnajovému klání.

To odehrála na domácí půdě, konkrétně v Hodoníně. Popasovala se postupně se Švédskem, Ruskem a Finskem. Bez ztráty kytičky prošel třemi střetnutími posledně jmenovaný celek, domácí vysoko vyhráli, prohráli i jednou těsně nestačili.

Jako první soupeř se národnímu mužstvu postavili Švédové. Ti nestačili 1:5, pod cenným vítězstvím se podepsal i indián Jakub Pour jednou asistencí. “Je pravda, že utkání proti Švédsku se nám výsledkově i herně povedlo,“ otáčí se mladý útočník za vstupem do turnaje.

O den později to byla s Ruskem veliká přestřelka. To totiž před tím padlo s Finskem 3:5. Nakonec dokázalo české mladíky přetlačit 6:5. „Bylo to velmi vyrovnané utkání, ve kterém nakonec rozhodoval jediný gól. Bohužel jsme neproměnili šance, které jsme měli v závěru a naopak si nechali dát během zápasu laciné branky ihned po našich vstřelených,“ hodnotí Pour, jenž opět zapsal asistenci.

Poslední utkání bylo ve znamení s dosud neporaženými Finy, kteří 5:3 zdolali Rusko a 4:0 Švédsko. Vysokým rozdílem nakonec vyzráli i na Českou Republiku – 7:2. „První třetina se odehrála podle našich představ, dokázali jsme se dostat do vedení 1:0 a nepouštět soupeře do vyložených šancí. Jenže pravý opak byla druhá perioda, kterou jsme víceméně prospali a oni toho dokázali využít. V poslední části jsme měli šance hlavně v přesilovce pět na tři, kterou jsme nevyužili. Soupeř si to pak pohlídal a proměnil naopak svoje početní výhody,“ uzavírá.

Přestože všechny tři výsledky jsou zcela rozdílné, odlišností je napříč týmy málo: „Těžko říct, v čem se liší. Všechny celky jsou skvěle hokejové vyspělé. Rozhodující maličkosti.“

Sám Jakub Pour již v letošní sezóně odehrál v dresu reprezentační dvacítky šest utkání, dvě v plzeňské juniorce, čtyři v extralize a jedenáct v první lize v dresu Litoměřic. Naskočil i v Lize mistrů. Ty spolupracují se svazem v rámci projektu Dukla a kromě kostry týmu v jejich dresu právě talentovaní reprezentační mladíci. „Je to velký rozdíl mezi seniorským a juniorským hokejem. V dospělém se hodně dbá na taktiku a v juniorském je to hlavně o pohybu. Ale určitě je to skvělý projekt. Pro mladší hráče se jedná o výbornou zkušenost si zahrát seniorský hokej a takzvaně se vyhrát,“ uzavírá.

Konečná tabulka

Pořadí   Tým    Z  V  VP  PP  P  Skóre  Body  
  1.    Finsko  3  3  0   0   0  16:5    9  
  2.    Rusko   3  2  0   0   1  14:11   6  
  3.    Česko   3  1  0   0   2  12:14   3  
  4.    Švédsko 3  0  0   0   3   2:14   0