Ohlasy 40. kolo

Dvě třetiny jsme byli Liberci vyrovnaným soupeřem, pak jim to tam napadalo, mrzí Lukáše Kaňáka

Vítězná šňůra plzeňských hokejistů skončila po utkání v Liberci, který domácí Tygři nakonec vyhráli 4:0. Zápas, který indiáni odehráli s pěti obránci, okomentoval právě člen modrobílé defenzivy - Lukáš Kaňák.

V souboji lídra tabulky z Liberce a do tohoto duelu rozjeté Plzně byl k vidění hokej na velmi dobré úrovni, hra měla neuvěřitelný spád. V průběhu prostřední třetiny to na ledě i dosti jiskřilo, na gól se ale čekalo dlouho marně. Bezgólový stav nakonec uťali domácí Severočeši ve 47. minutě, během dalších osmi přidat přidali ještě tři trefy, čímž rozhodli o své výhře. Byl právě první gól, na nějž se takovou dobu čekalo, rozhodujícím faktorem tygří výhry? „Myslím si, že ano. Po druhé třetině byl asi jasné, že kdo dá první gól, tak nejspíš vyhraje. Bohužel jsme ho po mé chybě dostali my,“ lituje Lukáš Kaňák.

Ten nastoupil v obranné dvojici s Conorem Allenem, i když na stabilní dvojice indiáni v tomto případě příliš nehleděli, beci se na ledě točili, jak to jen šlo, neboť pod Ještěd jich odcestovalo pouze pět. Další dvě ztráty Škodovka musela napočítat v případech Lukáše Pulpána a Nicka Jonese, kteří jsou na krátkou dobu mimo hru. „Hráli jsem jen na pět obránců, tak to prostě bylo, někdo je zraněný, někdo zase nemocný. Nebudu lhát, náročné to bylo, ale myslím, že jsme se s tím popasovali docela dobře. Na konci zápasu nám tam bohužel napadaly góly, ale jinak si myslím, že jsme odehráli solidní zápas,“ říká Kaňák.

Staronovým přírůstkem do indiánské defenzivy je Michal Moravčík, který se krátce před uzávěrkou extraligových přestupů vrátil do týmu Plzně. A jistě bude pro tým přínosem: „Určitě ano! Ráno jsme se zatím jen pozdravili, musí dospat časový posun. Takový bek pro nás jednoznačně bude posilou,“ říká Moravčíkův odvěký parťák Lukáš Kaňák.

Výsledek 4:0 vypadá krutě, jak už však mladý plzeňský bek podotkl výše, předvedená hra Plzně nebyla zlá. „Ze zápasu si musíme odnést ty dobré věci, na ty horší věci zapomenout. V pátek nás čeká zápas s Brnem, půjdeme do toho zase od začátku a uděláme všechno pro to, abychom dokázali vyhrát,“ burcuje Kaňák.