Preview 2.kolo

Extraligo, vítej po pěti měsících a třech dnech zpět v Plzni!

Plzeň – Extraligová brána se otevírá, nová sezóna začíná pro indiány duelem s Oceláři z Třince!

HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OCELÁŘI TŘINEC

HM Aréna, Plzeň
11. září 2016
2. kolo hokejové Tipsport extraligy

Předloni na úvod vzájemných duelů Třinečtí před svým publikem zapsali výhru 3:1 a indiáni odvětili doma zase 5:2 a zatímco Oceláři doma opět neztratili po výsledku 4:1, modrobílí domácí přestřelku nezvládli a podlehli 4:6. I v loňském prvním vzájemném měření sil se radovali Slezané, kteří uspěli 4:1, v odvetě zase zvládli lépe nájezdy modrobílí. A situace se opakovala i na jaře roku 2016, kdy Třinečtí uspěli 3:1 i na západě Čech a jako domácí i zvládli nájezdy. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?

Pod pokličkou Ocelářů

Oceláři z Třince skončili na jaře pouť extraligovým play-off na hokejkách Zlína již v předkole a ambiciózní klub nehodlal být spokojen. Proto v kádru nastala řada změň. V týmu skončil explzeňský Tomáš Slovák, Richard Stehlík, Tomáš Plíhal, Radoslav Tybor, Tomáš Kopecký či Rostislav Klesla. Do Mladé Boleslavi odešel Jakub Orsava, stejným směrem ale na hostování zamířil i Lukáš Žejdl. Stejnou formou spolupráce vypomůže Kladnu Jurij Repe, Liberci Vladimír Svačina, Energii Radim Matuš a Jihlavě Miroslav Svoboda. Naopak mužstvo převzal Vladimír Kýhos, který naposledy působil na lavičce Moutnfieldu a na pomoc mu přišli ze zámoří Cory Kane, z KHL Martin Růžička a Jakub Petružálek, z Brna Rastislav Špirko a Rostislav Marosz z Karlových Varů. Z Plzně se pak vrátil z hostování Erik Hrňa a spolupráci prodloužil Ján Sýkora.

Oceláři sehráli v přípravě devět přípravných duelů a zúčastnili se dvou turnajů. Nejprve Steel Cupu, kde 2:3 podlehli Slovanu Bratislava, ale následně skolili 4:3 Vítkovice v prodloužení a dokonce v základní hrací době v poměru 3:2 švédský Linköping. Zajistili si tak celkové druhé místo. Následovalo klání v Popradu - Tatranský pohár. V něm Třinec domácí nejprve deklasoval 6:1, poté švédské Örebro 2:0, ale nakonec na celkové vítězství znovu nedosáhl, když podlehl finskému Lahti 3:2. Mimo to ještě Slezané na úvod přípravy skolili Olomouc 5:2, ve Frýdku-Místku prohráli v prodloužení a v generálce na extraligu přestříleli Zlín 5:3. Na její úvod si pak 4:1 poradili s Pardubicemi.

Výsledky posledních zápasů:


HC Oceláři Třinec 4
HC Dynamo Pardubice 1
(2:1, 1:0, 1:0)





Branky a nahrávky: 11. Hrňa (Polanský, Rákos), 12. Adamský (Irgl, Hrabal), 34. Kane (Irgl), 50. Petružálek (Hrabal) – 9. Nahodil (Hubáček, Rýgl).
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera – Martin Růžička, Špirko, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Marosz, Polanský, Hrňa.



HC Škoda Plzeň 6
Stavanger Oilers 4
(3:1, 3:2, 0:1)






Branky a nahrávky: 1. Kubalík (Indrák, Kracík), 9. Indrák (Kracík, Čerešňák), 16. Lev (Johnson), 25. Stach (Kubalík), 26. Pulpán (Schleiss, Koreis), 32. Koreis (Kubka, Suchý) – 7. Soares (Salsten, Søberg), 29. van Guilder (Kunes, Kissel), 40. Kissel (Macaulay), 45. Søberg (Soares).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Pulpán (A), Čerešňák, Špaček, Moravčík, Kvasnička, Kubka – Kubalík, Kracík (A), Indrák – Svoboda, Stach, Kratěna (C) – Johnson, Kodýtek, Lev – Schleiss, Koreis, Suchý.

Zajímavosti vzájemných duelů: