Rozhovor Suchý

Filip Suchý: Na závěrečný turnaj pojedeme udělat co nejlepší výsledek!

Praha, Plzeň – Kromě A-týmu potěšili západočeské fanoušky také junioři. Díky vítězství ve čtvrtfinálové sérii s pražskou Slavií 3:1 na zápasy totiž postoupili na finálový turnaj DHL extraligy juniorů, který sehrají čtyři nejlepší týmy v Litoměřicích v období 29. března až 1. dubna.

Rozhodující zápas na pražském ledě přitom junioři zrovna nejlépe nezačali. „Slavia nás přehrávala, vstoupili jsme do toho zápasu v poměrně špatné kondici. Po první třetině jsme si tedy řekli, že to musíme změnit,“ prozradil Filip Suchý, nejproduktivnější junior v základní části celé soutěže. „Druhá třetina už byla lepší a myslím si, že jsme pak už utkání zaslouženě dotáhli do vítězného konce,“ doplnil k výhře v poměru 3:1.

Sám se na ní podílel dvěma trefami. Nejprve otevřel skóre duelu ve 30. minutě během přesilové hry, pak se prosadil v čase 57:50, kdy poslal indiány opět do dvoubrankového vedení, které předtím Slavia snížila. „U první branky mi to krásně přistrčil Honza Holý a já se jen rozjel, udělal svoji nacvičenou kličku a chtěl trefit bránu. U druhé branky byla skrumáž před brankářem, puk vyletěl ke mně a já jsem do toho jen ťuknul,“ popsal oba gólové momenty.

Přitom do série vstoupili lépe Pražané, kteří Plzeň dokonce porazili v úvodním duelu na jejím vlastním ledě. „Každý zápas ovšem začíná za stavu 0:0. K tomu prvnímu jsme si samozřejmě něco řekli, podívali se i na video... Nakonec jsme se z toho dokázali dostat,“ říká Suchý.

Paráda! Junioři zvládli čtvrtfinálovou sérii, HC Slavia Praha porazili 3:1 na zápasy a jako jeden ze čtyř nejlepších týmů postupují na finálový turnaj MČR! Gratulace, pánové󾮞󾠅

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne 23. březen 2016


A co podle něj bylo klíčem k vítězství v celé sérii? „Určitě bojovnost a nasazení!“ myslí si. „Dali jsme do toho všechno, protože na ten turnaj jsme chtěli jet. Teď všichni doufáme, že tam uděláme co nejlepší výsledek,“ dodává.

Oslavy rozhodně svěřenci trenéra Davida Bruka nehodlají nijak přehánět. „Ještě zdaleka není dobojováno. Příští úterý začínáme ten turnaj a chceme se na to plně soustředit,“ upozorňuje Filip Suchý. „Musíme trochu vylepšit i naše přesilovky. Ostatně, zlepšit se dá vždycky všechno,“ doplnil s úsměvem.

Společně už tak plzeňské naděje mohou vyhlížet závěrečný turnaj o juniorského mistra republiky. Na něj zatím vedle Plzně postoupila Sparta, která zdolala Karlovy Vary 3:0 na zápasy, a také Vítkovice, jenž si poradily s Chomutovem v poměru 3:1. O posledním postupujícím se rozhodne v pátek mezi Třincem a Hradcem Králové. „Jak jsem říkal, jedeme tam vybojovat co nejlepší výsledek. Uděláme pro to prostě všechno!“ uzavírá Suchý.