Viktor Lang prodloužení smlouvy

HC Škoda Plzeň prodloužil smlouvu s Viktorem Langem

Švédský obránce bude v modrobílém dresu pokračovat i v příští sezóně, Viktor Lang podepsal s klubem novou smlouvu na jeden rok.

„Myslím si, že Viktor splnil to, proč jsme ho chtěli. Je to vysoký, spolehlivý bek s perfektní morálkou jak na ledě, tak i mimo něj. Má vynikající návyky, je to nesmírně pracovitý hráč. Takové kluky v Plzni chceme, proto jsme o jeho služby měli zájem i nadále. Jsem rád, že v našem klubu zůstane,“ říká na adresu Viktora Langa Tomáš Vlasák, sportovní manažer HC Škoda Plzeň.

Pro člena defenzivy indiánů je aktuální sezóna první v české nejvyšší hokejové soutěži. „Začátek pro něj byl samozřejmě trošku těžší. Z Chance ligy byl zvyklý na něco jiného, je to odlišná soutěž. Trenéři s ním mluvili, Viktor hodně rychle pochopil, že v extralize je to trochu jiný level. Zvládá to, myslím, velmi dobře, momentálně ho bohužel trošku brzdí zdravotní problémy,“ popisuje Tomáš Vlasák.

Sportovní manažer plzeňského klubu nastiňuje, jakou roli by měl Viktor Lang v mužstvu Plzně plnit v příštím extraligovém ročníku: „S hráči budeme mluvit po sezóně. Vše si shrneme, určitě i navážeme na to, že druhým rokem bude Viktor jedním z pilířů obrany a zkušeným klukem, který musí mluvit i v kabině. Jedná se o moc hodného kluka, není na to zvyklý, ale myslím si, že to pochopí stejně rychle, jako to zvládl na ledě. Jde příkladem prací – to je důležité!

Pětadvacetiletý bek Viktor Lang, první švédský hokejista, který se představil v dresu HC Škoda Plzeň, je bývalým mládežnickým reprezentantem své země. Obránce strávil značnou část své kariéry ve druhé nejvyšší švédské soutěži v celku BIK Karlskoga. Před sezónou 2019/20 se vydal poprvé k zahraničnímu angažmá, Lang strávil jeden rok v mužstvu prvoligových chomutovských Pirátů. Díky skvělým výkonům si vysloužil místo v týmu Plzně. Za indiány v probíhajícím extraligovém ročníku zatím odehrál celkem 39 zápasů, připsal si 6 asistencí a 7 kladných bodů ve statistice +/-.