Filip Suchý podpis smlouvy

HC Škoda Plzeň prodloužil smlouvu s útočníkem Filipem Suchým

HC Škoda Plzeň dnes, tedy 11. prosince, podepsal novou dvouletou smlouvu s Filipem Suchým, který si své působení v mateřském klubu prodlouží minimálně do konce ročníku 2022/23.

„Filip je naším kmenovým hráčem a svým skvělým startem do letošní sezóny potvrzuje kvality, které jsme od něho očekávali. Podpisem smlouvy na další dva roky předpokládáme, že se Filip bude i nadále herně posouvat, neboť s ním počítáme na jednu z klíčových rolí v mužstvu," uvedl k podpisu smlouvy sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.

„V Plzni jsem doma a v klubu moc spokojený, takže jsem se nemusel nijak rozhodovat a jsem moc rád, že tu zůstanu minimálně další dva roky," říká sám Filip Suchý. „Pro každého hráče je lepší vědět, kde bude působit v následující sezóně, v mém případě ve dvou. Teď se mohu soustředit na své aktuální výkony. Daří se týmu a já jsem také přispěl nějakými body." Jedním dechem mladý útočník dodává, že slova Tomáše Vlasáka o budoucí klíčové roli přijímá. „Podepisuji na dva roky, vím, co se ode mě očekává."

Filip Suchý

Útočník je odchovancem plzeňského klubu, v A-týmu poprvé debutoval zkraje roku 2015 na ledě brněnské Komety, v sedmnácti letech si hned při premiéře připsal asistenci. Následující sezónu 2015/16 strávil z drtivé části v plzeňské juniorce, několik zápasů odehrál i za první tým indiánů.

V dalším ročníku se Filip Suchý vydal do zámoří, konkrétně do United States Hockey League (USHL). Zde odehrál jednu nekompletní a jednu celou sezónu za celek Omaha Lancers, kde plnil funkci asistenta kapitána. Suchému se bodově vedlo opravdu skvěle, za Lancers odehrál celkem 105 zápasů a připsal si 99 kanadských bodů (46+53).

Pro sezónu 2018/19 se Filip Suchý vrátil do Evropy. Přesunul se do Allsvenskan, druhé švédské nejvyšší hokejové soutěže, kde působil v týmu Västerviks IK. Ve Švédsku odehrál první kompletní ročník mezi dospělými, v další sezóně vedly jeho kroky zpátky do České republiky. Útočník posílil chomutovské Piráty, se kterými bojoval v Chance lize. V 56 zápasech zaznamenal v Chomutově 37 bodů (15+22). Na střídavé starty během sezóny 2019/20 zamířil také do týmu plzeňské Škody, v rámci střídavých startů nastoupil za indiány do 8 zápasů, v nichž si připsal jednu asistenci. V letošní sezóně si prozatím vede náramně. V extralize mu aktuálně patří 8. místo mezi nejproduktivnějšími hráči za devět gólů a osm asistencí. Z klubového pohledu je to druhé místo za fenoménem jménem Milan Gulaš.

Filip Suchý v kariéře prošel všemi mládežnickými výběry reprezentace České republiky. V roce 2017 reprezentoval národní tým na MS do 20 let.