Generali Česká cup

HC Škoda Plzeň se představí na Generali Česká Cupu

Klub HC Škoda Plzeň se před startem základní části Tipsport extraligy 2020/21 představí na Generali Česká Cupu.

Zbrusu nového turnaje se zúčastní celkem 16 týmů – všichni účastníci Tipsport extraligy a prvoligové týmy Kladna a Přerova. 

HC Škoda Plzeň se v rozlosování Generali Česká Cupu nachází ve skupině A spolu s celky HC Sparta Praha, ČEZ Motor České Budějovice a Rytíři Kladno. Právě proti Rytířům rozehrají indiáni úvodní duel turnaje, a to 4. srpna 2020 na domácím ledě. Přesné termíny zápasů budou upřesněny.

V základních skupinách se týmy utkají dvoukolově každý s každým. Pravidla, délky třetin a přestávek, bodové ohodnocení za výhry v základní hrací době či v prodloužení a samostatných nájezdech jsou totožné jako při extraligových duelech.

Do play off postoupí týmy, které po odehrání všech zápasů v základní skupině skončí na 1. a 2. místě. Vyřazovací boje se budou hrát formátem čtvrtfinále, semifinále a finále. V každém z těchto kol odehrají týmy dvě utkání – domácí a venkovní. Dále postupuje tým s lepším skóre. Pokud je skóre po dvou utkáních nerozhodné, hraje se po 2. utkání desetiminutové prodloužení 4 na 4. Pokud se nerozhodně ani v něm, rozhodnou o postupujícím ze série nájezdy (pět na každé straně). Finále je na programu 15. a 22. září.

Vítěz Generali Česká Cupu získá finanční odměnu jeden milion korun, poražený finalista 500 tisíc korun. Fanoušci budou moci všechny duely sledovat na stanicích Česká televize a O2 TV a na Hokejka TV.

O prodeji vstupenek na zápasy bude klub HC Škoda Plzeň své fanoušky informovat podle aktuální situace a nejnovějších zpráv.

Skupina A Generali Česká Cupu

HC Škoda Plzeň 

HC Sparta Praha

ČEZ Motor České Budějovice

Rytíři Kladno 

Rozpis zápasů

4. srpna 2020 | HC Škoda Plzeň – Rytíři Kladno

6. srpna 2020 | ČEZ Motor České Budějovice – HC Škoda Plzeň

11. srpna 2020 | HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň

13. srpna 2020 | HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha

18. srpna 2020 | Rytíři Kladno – HC Škoda Plzeň

20. srpna 2020 | HC Škoda Plzeň – ČEZ Motor České Budějovice