Ohlasy ČF5

Hattrick je vedlejší, důležité je vítězství, říká skromně Miroslav Indrák

První mečbol se povedlo ve středu odvrátit hokejistům Škodovky. Bílí Tygři Liberec po celý zápas bušili do plzeňské obrany a neustále zasypávali střelami gólmana Machovského. Ten ovšem předvedl parádní výkon a společně s třígólovým Miroslavem Indrákem se postaral o to, že se čtvrtfinálová série přesune ještě zpět na západ Čech.

Vstup do zápasu měli indiáni na severu Čech přímo snový, když se po čtyřech minutách hry prosadil v přesilovce Lev. Následně ale ukázali svoji sílu domácí Tygři, jenž do konce první třetiny vstřelili tři branky a přetočili průběh zápasu. „Začátek nemáme obvykle ideální, dostaneme góly z přesilovek a hned je to mnohem těžší. Poté jsme dostali ještě třetí po mé špatné nahrávce a nevypadalo to vůbec dobře. Jsem rád, že jsme to následně nezabalili, šli jsme do toho a napadali nám tam góly," byl rád plzeňský Miroslav Indrák.

O první přestávce přesto měl trenérský štáb Škodovky co dělat, aby nastartovali mužstvo ke skvělému obratu. „Trenéři nás uklidňovali, že máme ještě čtyřicet minut před sebou, abychom otočili zápas, což se podařilo," vysvětloval plzeňský útočník, jenž v pozdější fázi zápasu střelecky explodoval, a třemi brankami sestřelil Liberec z ledu. „Řekl bych, že to byly spíše šťastné góly. V play off se moc nekouká, kdo dává góly a já osobně jsem rád především za to, že jsme vyhráli a můžeme se vrátit domů před vlastní fanoušky," těšil střelce hattricku především zisk cenného vítězství, které udrželo indiány nadále ve hře.

Plzeň za celý zápas vyslala na libereckou brankářskou dvojici Will, Lašák pouhých šestnáct střel. Gólmani Bílých Tygrů ale neměli rozhodně svůj den a celkově inkasovali hned pětkrát. „Musíme rozhodně víc střílet. Minule jsme měli patnáct střel, nepadlo nám tam nic, nyní naopak jsme měli v koncovce více štěstí," uznal forward Škodovky, který věří, že by se série ještě mohla vrátit zpátky do Liberce. „Určitě věříme! Chceme doma vyhrát, ubojovat to a ještě se jednou podívat sem. Nyní ale myslíme na páteční zápas," dodal Miroslav Indrák.