Ohlasy 31. kolo

Hráli jsme de facto doma, vysekl poklonu fanouškům Ladislav Čihák

Indiáni dokázali strhnout ve svůj prospěch napínavý duel na ledě Chomutova. Utkání a skvělou atmosféru, kterou hráčům připravili fanoušci, jsme zhodnotili s hlavním koučem Plzně Ladislavem Čihákem, ale v těle článku naleznete i videorozhovor s autorem hattricku Janem Eberlem.

Pane trenére, na led Chomutova jste odjížděli v pozici papírového favorita, ale utkání bylo nakonec nesmírně dramatické. Očekávali jste takto těžký duel?
Určitě ano. V minulém utkání Chomutov totiž doslova ubojoval body v Litvínově tím, že si za nimi jasně šli. Dneska to bylo z jejich strany hodně podobné a my si navíc nedokázali pomoct v početních výhodách, i když jsme si nějaké šance vypracovali. Na hráče padá trochu ta tíha zodpovědnosti, protože samozřejmě víme, že v přesilovkách bychom měli být účelní a zápasy díky nim rozhodovat. Jsme tedy moc rádi, že zápas končí pro nás šťastně.

Takže odmítnete, že jde o "povinné" tři body do tabulky...
Svádí to k tomu, že je to povinnost. Ale silné týmy prohrávají s celky, které jsou na druhém konci tabulky, takže se nedá vyloženě říct, že odněkud se „vozí body“. Chtěli jsme za každou cenu bodovat, to je naším jednoznačným cílem. Je jedno, jestli je soupeř první nebo poslední. Potřebujeme získávat body a vyhrávat.

Duel pro Plzeň skončil šťastněji především díky příspěvku třetí lajny Straka - Kodýtek - Eberle. Co k jejich výkonu říct?
Jsou to prostě makáči, kteří takhle hrají už od přípravy. Vyloženě si sedli a osobně ještě jsem nezažil takhle vyrovnanou lajnu - pravidelně podávají výborné výkony a pak si je takové momenty, kdy každý z nich rozhodne zápas, najdou. Dnes první formace nedokázala skórovat ze svých příležitostí a v takových chvílích se pak ukáže síla týmu, když jiná lajna dokáže vzít zápas na sebe.

Za třemi body vás mohutně povzbuzovali i plzeňští fanoušci, kteří duel pojali jako výjezd měsíce a tribunu za jednou z branek naprosto ovládli.
To tedy musím říct, že to bylo něco neuvěřitelnýho. Pro mě obrovské překvapení, protože jsem nevěděl, že se chystají být dokonce i takhle sladění oblečením! Byli tady de facto doma, byli daleko hlasitější a my právě díky nim měli připravenou domácí atmosféru. Klobouk dolů před nimi. Chtěl bych jim do nového roku popřát jen to nejlepší, především zdraví, a doufám, že nás nadále budou takhle úžasně podporovat.

I když sezóna ani během svátků nepřibrzdila, vnímáte, že se tímto zápasem uzavřel rok 2018? Je na to vůbec čas si to uvědomit?
Jasně, že to máte v hlavě. K tomu jen jediné - uzavřeli jsme kalendářní rok nejlépe, jak jsme mohli. Vítězstvím za tři body na venkovním ledě před našlapaným sektorem našich fanouškům.