Ohlasy 24. kolo

Hrálo se mi skvěle, snažím se dělat vše pro to, abych jel na mistrovství světa, říká Filip Přikryl

Poprvé v sezóně se utkala plzeňská Škodovka se Zlínem a přestože jsou fanoušci zvyklí, že Berani spíše brání, dnes nastal pravý opak. V zápase padlo celkem dvanáct branek a mezi střelci se blýskl zejména Filip Přikryl, jenž v devatenácti letech zaznamenal svůj první hattrick v Tipsport extralize.

Indiáni utkání začali dobře, po první třetině vedli o dvě branky. Minutu před koncem prostředního dějství dokonce již 6:0, leč hosté zápas zdramatizovali a ve výsledku z toho byla pořádná divočina. Jak viděl zápas hrdina dnešního večera? "Mě se hrálo samozřejmě skvěle, jelikož hned v první třetině jsem skóroval, což vždycky pomůže každému hráči. Následně na to navázal i týmový výkon. Odehráli jsme dobré utkání, samozřejmě měli jsme v zápase určité výpadky, které se týmům, které chtějí být dlouhodobě úspěšné, nesmí stávat. Tři body bereme, protože Zlín je hrozně těžký soupeř," říká Filip Přikryl.

Samotný hráč v každé ze tří dvacetiminutovek jednou skóroval. Nejprve se prezentoval šikovnou tečí na brankovišti, v prostřední třetině forhendovou kličkou po úniku a hattrick dovršil díky povedenému bekhendovému blafáku. "Pro mě každý gól v extralize je velice cenný, těžko se mi bude nějaký vypichovat, který byl nejhezčí, ale při tom druhém se mi nájezd povedl. Žádné oblíbené zakončení nemám, napřed se musím podívat jak zareaguje brankář a podle toho usoudím," hodnotí své branky Přikryl.

Jakmile ale dal svou třetí branku v zápase, hned za ním přispěchal jeho kolega z formace Sebastián Malát a s úsměvem od ucha k uchu mu sdělil krutou pravdu. Co mu přesně řekl? "Tohle budeš mít hodně drahý! (smích) Samozřejmě děkuji Sebastiánovi za skvělou přihrávku, trošku jsem se vykoupil za tu předchozí šanci, kdy mi taky nahrával. Jsem rád i za něj, že má taky má bod v zápase." Plzeňský hráč se následně mohl pyšnit fotkou s pukem, už ví kam poputuje? "Můj táta má takovou vitrínu, menší síň slávy, kde si vystavuje moje i bráchovo věci, tak půjde tam, stejně jako puk z Vítkovic za první gól v extralize," říká hráč s číslem 87 na zádech.

Plzeňský hráč je momentálně s pěti brankami nejlepším střelcem mezi juniory, zda mu tato bilance pomůže na tížené mistrovství světa nedokáže odpovědět. "To není otázka moc pro mě, to musí zhodnotit trenéři, ale samozřejmě se snažím dělat vše pro to, abych do závěrečné nominace patřil a mohl jet reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa. Zítra máme sraz, kde bude čtyřicet kluků a každý se tam bude chtít dostat. Teď je to na nás a já pro to udělám všechno," říká závěrem hrdina dnešního duelu.