9. třída

I když jsme měli zavřený zimní stadion, tak kluci nezaháleli, chválí trenér Pejchar

Plzeň - Ač je to v dnešní nelehké době velmi těžké, snaží se mladí indiáni nadále připravovat seč to jen jde na další možný rozjezd právě probíhající sezóny.

Protiepidemiologická opatření brzdí jakýkoliv sport již dlouhodobě, nejstarší žákovskou kategorii indiánů nevyjímaje. „10. října jsme byli naposledy na ledě. Následovalo uzavření vnitřních sportovišť, v té době jsme trénovali na skupinky maximálně po šesti lidech, dle vydaných vládních opatření. Poté přišla další zpřísněná opatření a došlo k snížení počtu na pouhé dvě osoby,“ popisuje hlavní trenér Tomáš Pejchar.

Jenže situace ohledně nemoci COVID-19 se v naší zemi nelepšila, vláda tak musela sáhnout prakticky k tvrdém lockdownu. „V tu chvíli jsme najeli na pravidelné online tréninky pomocí aplikace Microsoft Teams, kde jsme se s kluky "scházeli" alespoň pomocí obrazovky a nadále trénovali v domácích podmínkách. K tomu jsem hráčům vždy zaslal i běžecké plány, které museli plnit a zasílat report pomocí různých aplikací. Navíc jsem na každý týden vypsal i takzvanou challenge, kde kluci mohli navzájem poměřit svoje síly. Toto období bylo velmi dlouhé a trvalo šest týdnů,“ nastiňuje situaci prakticky druhé suché přípravy v sezóně lodivod deváťáků. 

Jeho svěřenci se ovšem situace zhostili na výbornou, čímž si i vysloužili velkou pochvalu: „I když jsme měli zavřený zimní stadion, tak kluci nezaháleli a pracovali velmi svědomitě. Chtěl bych je touto cestou ještě jednou pochválit.“ 

Jen co to pravidla umožnila, vyrazili hokejisté na tolik potřebný led, aby svou dřinu zúročili v pohybu a prostředí tak blízkém. „Když došlo k rozvolnění, tak jsme opět přistoupili k venkovním tréninkům a již jsme vyhlíželi šanci jít po dlouhé době na led. Ta se nám naskytla na začátku prosince a od té doby trénujeme na skupinky. Absolvovali jsme i jeden týmový trénink na otevřené ledové ploše v Dobříši za krásného počasí,“ říká Tomáš Pejchar, který ale zároveň dodává, že na soutěžní zápasy si ještě bude potřeba počkat: „Soutěže se mají rozběhnout na začátku nového roku, ale co se bude dít, toť otázka...“