Indiáni v reprezentacích

Indiáni jsou v reprezentačních nominacích napříč všemi kategoriemi!

Plzeň - První reprezentační přestávka zastavila chod Tipsport extraligy, pauzu ovšem mají i všechny mládežnické kategorie.

A-tým
Národní mužstvo čeká tradiční podnik Karjala Cup. Ve čtvrtek sedmého listopadu se Češi představí ve švédském Leksandu proti domácímu výběru, poté se již přesunou do Helsinek, kde se popasují s Finskem a o den později s Ruskem. Lodivod Miloš Říha ukázal i na indiána Michala Moravčíka. Plzeňský obránce, který se zúčastnil posledních dvou světových šampionátů, je pouhý jeden kanadský bod (2+10) za nejproduktivnějším bekem soutěže - kladenským Austinem a jen jednadvacet hráčů posbíralo v celé extralize více bodů, z Plzně Milan Gulaš a Tomáš Mertl. Povoláni byli na sraz ale i Jan Kovář, Jakub Jeřábek nebo Andrej Šustr.

Reprezentace U20
Nejstarší mládežnická reprezentace jako kdyby kopírovala seniorský výběr. Představí se totiž rovněž ve Finsku a na Turnaji čtyř také postupně vyzve Švédského, domácí výběr a nakonec Rusko. S českým mužstvem nakonec odcestuje i obránce Michal Houdek, jenž původně v nominaci figuroval jako náhradník a měl se účastnit kempu o rok mladší kategorie. Stále totiž teprve devatenáctiletý obránce naskočil letos v extralize již k dvanácti utkáním, jedno s bilancí 0+2 stihl i mezi juniory a pět (3+0) v dresu Klatov. Vloni mezi juniory zaznamenal dokonce 32 bodů.    

Více o reprezentaci U20 ZDE!

Reprezentace U19
Čeští mladíci se před svými fanoušky třikrát střetnou s Finy, dvakrát v Teplicích a jednou v Děčíně. Jak jsme již psali výše, explzeňský trenér David Bruk ukázal i na Michala Houdka, nakonec ale zbyl ve výběru pouze osmnáctiletý forvard Marek Princl. Sedmý nejproduktivnější hráč juniorského turnaje O pohár DHL posbíral v patnácti utkáních již jednadvacet bodů (8+13). Dvě střetnutí s bilancí jedné asistence stihl i za Klatovy. 

Více o reprezentaci U19 ZDE! 

Reprezentace U18 
V jiné severské zemi - ve Švédsku, se zase představí výběr hráčů do osmnácti let. Konkrétně v Sundsvallu narazí na vrstevníky USA, Švýcarska, Finska a domácích tří korunek. Lodivod Karel Beran povolal i čtyři indiány - v nominaci figurují obránci Daniel MalákVladimír Kremláček a forvardi Sebastián Malát s Janem Slaninou. Dohromady tato čtveřice již letos zvládla devětadvacet reprezentačních startů, nakoukli i do mužské druhé ligy v dresu Klatov a jsou pevnou součástí juniorského mužstva. Přitom všem je ještě sedmnáct let, posledně jmenovanému dokonce šestnáct.

Více o reprezentaci U18 ZDE!   

Reprezentace U17
Možná nejzajímavější sraz má reprezentace do sedmnácti let. Výběr Václava Eismanna totiž míří do Kanady na vrchol sezóny - World Hockey Challenge. Po utkání se Švédském se již postaví v samotném turnaji v základní skupině proti USA, Kanada White a Kanada Black. V nominační listině nechyběli indiáni Davidové Špaček a Jiříček i Marcel Marcel a Dominik Soukup. Posledně jmenovaný je druhým nejproduktivnějším hráčem dorostenecké extraligy za parťákem Petrem Hauserem. Ve čtrnácti utkáních posbíral třiatřicet bodů (16+17)!  Další čtyři (1+3) přidal v pěti duelech reprezentace. Marcel Marcel v deseti zápasech zatížil konta soupeřů čtrnácti body (9+4) a asistenci přidal mezi juniory i na mezinárodní scéně. Obránce David Špaček má průměr bodu na utkání 14/14 (3+11), gól a přihrávku má v reprezentaci. Je nejproduktivnějším bekem Plzně a čtvrtým celé dorostenecké extraligy. Jmenovec Jiříček již v patnácti letech patří mezi juniory, kde stihl dvanáct duelů s bilancí šesti bodů (3+3), tři přidal za dvě střetnutí v dorostu a pět v šesti zápasech za národní mužstvo. 

Více o reprezentaci U17 ZDE!       

   

Reprezentace U16 
Mladí reprezentanti využijí začátek listopadu k malému soustředění v Rokycanech, po kterém se vydají k trojlístku utkání s místním výběrem do švýcarského Monthey. Petr Haken ukázal i na indiány Marka Soukupa, Jakuba Šilera a Jana Hodináře. Pouze šest hráčů dorostenecké extraligy zapsalo více bodů než Jakub Šiler - 14/29 (8+21), v reprezentaci pak s bilancí 1+1 drží průměr půl bodu na utkání. V zádech má parťáka Marka Soukupa (8+3). Jan Hodinář zase platí za sedmého nejproduktivnějšího obránce soutěže s vizitkou čtrnáct utkání za dvanáct bodů (4+8), dva přidal v pěti duelech národního mužstva. Všem navíc teprve letos bylo patnáct let. 

Více o reprezentaci U16 ZDE!