Preview 1. kolo

Indiáni míří k dohrávce do Liberce!

Plzeň – Tento duel měl být pro oba soky prvním vzájemným v novém extraligovém ročníku, Liga mistrů jej však oddálila, indiáni se tak vydávají na lov Tygrů až nyní v dohrávce.


BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Home Credit Aréna, Liberec
20. září 2016
1. kolo hokejové Tipsport extraligy


Vloni začal ve vzájemných duelech lépe Liberec, když jako první dokázal oloupit indiány o body a i přes mocný finiš Západočechů vyloupil HM Arénu v poměru 4:2. Jenže Západočeši se nedali a v odvetě pod Ještědem uzmuli na ledě lídra dva body. Ovšem i do třetice se radovali hosté, když v Plzni uspěli 3:1. Naposledy pak znovu domácí nebrali všechny body, indiáni na severu Čech podlehli v prodloužení. Jaké drama nám oba celky nachystají nyní?

Pod pokličkou Liberce

Tygři ovládli loňský ročník Tipsport extraligy, základní část opanovali o osm bodů, od sedmého února jen třikrát nezvítězili, vždy se Spartou. Čtvrtfinále zvládli v poměru 4:0 na zápasy s Chomutovem, v semifinále si stejným poměrem poradili i Mladou Boleslaví. Na úvod finále sice Sparta pod Ještědem uspěla, ale nakonec padla v šesti střetnutích.

Vedení hned od konce sezóny vědělo, že bude těžké nabitý kádr udržet a úkol byl jasný, vyvarovat se pomistrovské kocovině, jakou měl například Litvínov. Přesto do Čeljabinsku odešli Michalové Birner a Řepík, do kádru bruslařů Petr Vampola, Martin Bakoš do Oulunu, Jan Výtisk do Vítkovic a EBEL si zase vyzkouší v dresu Orlů Marek Schwarz. Naopak na pomoc přispěchal z Bratislavy Milan Bartovič, z Plzně Mário Bližňák, z Mountfiledu Lukáš Vantuch, z Třince Vladimír Svačina, z Českých Budějovic Josef Mikyska a ze zámoří explzeňský Roman Will a Filip Pyrochta.

Tygři stihli v přípravném období čtyři duely, nejprve padli s Chomutovem 1:2, poté ve dvojzápase s Mladou Boleslaví získali pomyslné čtyři body a Chabarovsk skolili v nájezdech. Poté již přišla Liga mistrů a postup do další fáze. Norský Lørenskog porazili Liberečtí 4:3 v prodloužení a 2:1 na jeho ledě, finském TPS Turku zase podlehli v nájezdech i základní hrací době.

Pak už přišla na řadu extraliga. Na úvod se mistr uvedl přesvědčivou výhrou v Karlových Varech 5:1, ale v repríze loňského finále podlehl doma Spartě 2:3. Poté Liberec zvládl přestřelku v Pardubicích 5:4, aby naposledy padl 2:3 v nájezdech na ledě Chomutova.

Výsledky posledních zápasů


Piráti Chomutov 3
Bílí Tygři Liberec 2sn
(1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)






Branky a nahrávky: 9. Růžička (Skokan), 48. Poletín (Vondrka, Rutta), rozh. náj. Růžička – 32. Derner (Ordoš, Mikyska), 39. Svačina (Radivojevič, Bulíř).
Bílí Tygři Liberec: Will – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Plutnar, Vitásek, Pyrochta – Svačina, Bulíř, Radivojevič – Bartovič, Jelínek, Krenželok – Stránský, Bližňák, Špaček – Lakatoš, Mikyska, Ordoš.



PSG Zlín 1
HC Škoda Plzeň 2
(0:1, 1:0, 0:1)





Branky a nahrávky: 39. Říčka – 15. Yellow Horn (Johnson, Kadlec), 44. Kratěna (Lev, Kadlec).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Sklenička, Kadlec, Pulpán, Čerešňák, Moravčík, Kubka – Svoboda, Stach, Kratěna – Kubalík, Kracík, Indrák – Lev, Hrnka, Schleiss – Johnson, Koreis, Yellow Horn.

Zajímavosti vzájemných duelů: