Dar od hráčů pro FN Plzeň

Indiáni vybrali v kabině dar pro malé pacienty Fakultní nemocnice v Plzni

Středeční utkání HC Škoda Plzeň proti Bílým Tygrům Liberec mělo netradiční začátek. Před prvním buly totiž Milan Gulaš a Ondřej Kratěna předali šek na 80 000 Kč řediteli nemocnice Václavu Šimánkovi.

Jedná se o dar hráčů A-týmu malým pacientům Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně. Hráči sklidili ještě před utkáním velký aplaus od bezmála čtyř a půl tisíce hokejových fanoušků.

Částka 80 000 Kč bude použita pro realizaci dětského koutku v prostorách nově rekonstruovaného centrálního příjmu Fakultní nemocnice Lochotín.

Fakultní nemocnice Plzeň v současnosti provádí druhou etapu rozsáhlé rekonstrukce a na jaře 2019 již přivítá v nových komfortních moderních prostorách další pacienty.

Centrální příjem je „srdcem“ nemocnice a děti na toto místo přichází nejen jako pacienti, ale často i jako doprovod nemocných dospěláků. Dětský koutek pomůže dětem překonat strach z neznámého prostředí či zpříjemní čekání.

„Indiáni jsou patrony našich dětských pacientů a svými pravidelnými návštěvami přináší do nemocnice velkou radost. V prosinci loňského roku navštívili hráči dětské oddělení chirurgie a přinesli malým pacientům spoustu indiánských dárků. Velmi si vážíme dlouhodobé spolupráce mezi Fakultní nemocnicí Plzeň a HC Škoda Plzeň,“ uvádí ředitel nemocnice MUDr. Václav Šimánek, Ph.D.