CHL

Indiáni vyrážejí do Stavangeru. Chceme uspět a vyhrát za tři body, říká asistent trenéra Čihák

Plzeňští hokejisté dnes ráno nabrali směr Stavanger, kde je už zítra od 18:00 čeká vstupní duel v rámci letošního ročníku Champions Hockey League proti domácímu Stavangeru Oilers. Někdo by to mohl brát jako lepší přátelské utkání, to však v kabině indiánů razantně odmítají.

„Od začátku přípravy bereme každý zápas vážně, je jedno jestli hrajeme přátelák, nebo Champions Hockey League, i když tady už přeci jen o něco jde. Musíme jít do každého zápasu na maximum. S fotbalovou ligou mistrů to srovnávat nejde, tady nejde o peníze, ale spíše o prestiž,“ uvádí útočník Jaroslav Kracík.

Velmi vážně přistupují k CHL i plzeňští trenéři. „Vůbec to není přátelák! Přípravná utkání skončila v Klatovech a teď nám začíná sezóna. Ostrý zápas, ve kterém chceme uspět a rozhodně nejedeme nikam na výlet,“ říká asistent trenéra Ladislav Čihák.

Poznatky o soupeři mohli hráči čerpat ze čtvrtečního souboje Stavangeru s Nitrou. Většina týmu zápas nesledovala, informace z utkání však budou hráči mít. „Michal Straka se na zápas díval a má poznatky, jakým hrají systémem, ale je to hodně podobné jako u jiných týmů. Bude to o nasazení a chuti vyhrát,“ přiznává Ladislav Čihák.

Ani Jaroslav Kracík čtvrteční duel neviděl, o kvalitách soupeře ale nepochybuje. „Norská liga je pro nás otazník, ale loni hrál Stavanger s Třincem a dokázal je porazit, takže nebudou vůbec špatní. Zřejmě po příletu mrkneme na nějaké video, ale to si řeknou trenéři,“ říká centr první plzeňské formace.

Při odletu z pražského letiště chybělo také trio zkušených hráčů Kadlec, Kratěna a Hollweg, kteří jsou momentálně na marodce. „Honza Schleiss ještě není připravený do zápasů. Dostanou příležitost mladí hráči. Je to pro nás citelná ztráta, ale mladí mají šanci se ukázat,“ vysvětluje Ladislav Čihák. Kapitánské céčko při absenci Kratěny s Kadlecem obleče ve Stavangeru Lukáš Pulpán.