Preview 47. kolo

Indiáni vyrážejí na dalekou cestu do Vítkovic!

Plzeň – Západočeši se při pátečním podvečeru představí mimo své kluziště. Na ledě o život bojující Ridery se pokusí přetrhnout nepříznivou šňůru na venkovních stadionech.

HC VÍTKOVICE RIDERA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Ostravar Aréna, Ostrava
21. února 2020
47. kolo Tipsport extraligy

Ostravanům se na úvod předloňské extraligy pomsta za předchozí vyřazení v předkole play-off nevyvedla, před vlastním publikem podlehli 0:2, prosadili se Kubalík a Gulaš, čisté konto udržel Alexandr Hylák. Na západě Čech domácí dvakrát prohrávali, jednou dokonce o dvě branky, přesto uspěli v samostatných nájezdech. Až ve třetím vzájemném měření sil se radovali Vítkovičtí, kteří své publikum potěšili vítězstvím 3:0, poslední slovo ale měli Západočeši – 4:1. Ti začali lépe i v sezóně 2018/19, když jako první celek ve čtvrtém kole připravili domácí o body. A to hned dva. Ostravané se však v odvetě pomstili stejnou mincí a uspěli následně i doma – ve velké bitvě 2:1. Na závěr Škoda své území ubránila 4:2, když v posledních dvou minutách udeřili Kovář s Gulašem. A stejně začala i ročník 2019/20, zvítězila 4:1. Odveta v Ostravě dokonce byla ještě úspěšnější - 5:0, hattrick si zapsal vyhlášený nahrávač Jaroslav Kracík. Hattrick vítězný zase zapsalo celé mužstvo doma, kdy ve velké přestřelce skolilo Rideru 6:4. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?


Pod pokličkou Vítkovic

Ridera loňskou základní část zakončila na sedmém místě, dva body za Olomoucí, která tak do čtvrtfinále play-off prošla přímo. Tým tak musel do předkola, kde čekala pražská Sparta. Ta na ledě svého soka padla dvakrát 1:2 a přestože v Praze se nejprve radovali domácí 4:3, postup hostům ve čtvrtém duelu přiřadila výhra 5:1. Ve čtvrtfinále došlo na derby s Třincem. Ten prokázal kvalitu a postoupil hladce 3:2, 3:0, 2:1 a 5:2.

Letos se mužstvo propadlo mimo postupovou desítku, na kterou je aktuální manko osm bodů, navíc již Ridera odehrála o zápas více. Hlídat si tak musí mužstvo naopak celky pod sebou. V posledních dvou kolech si nejprve Vítkovice zkomplikovaly život domácí porážkou s posledními Pardubicemi, následně ovšem senzačně zvítězili v derby na ledě úřadujícího mistra z Třince.

Mužstvo bodově nejvíce táhne Roberts Bukarts, který již nasázel patnáct branek a třiadvacet asistencí. V zádech má Ondřeje Romana (12+16) a Dominika Lakatoše (12+13). Mezi třemi tyčemi drtivou porci minut odchytal Miroslav Svoboda, který úspěšnost zákroků vytáhl nad jednadevadesát procent, Daniel Dolejš zůstal pod hodnotou 88.

Početní výhodu jsou co do využití v extralize až jedenácté, hra v oslabení dvanáctá. Jen tři celky (jedním je i Plzeň) posbíraly více trestných minut, jeden (o jediný) rozdal hitů a žádný zblokoval střel. Průměrná domácí návštěva přes pět tisíc fanoušků je sedmá.




Výsledky posledních zápasů

HC Oceláři Třinec 2
HC Vítkovice Ridera 3
(1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Chmielewski (Marcinko, M. Stránský), 34. M. Doudera (Hrňa, M. Kovařčík) – 20. Mallet (Lakatoš), 38. Schleiss (J. Hruška, Štencel), 50. Dočekal (T. Kubalík, Štencel).
HC Vítkovice Ridera: Dolejš – Štencel, Trška, L. Kovář, Dudás, Výtisk, R. Černý, Gregorc – Šišovský, J. Hruška, Schleiss – Roberts Bukarts, O. Roman, Lakatoš – Dej, R. Veselý, Mallet – Dočekal, Werbik, T. Kubalík.

HC Škoda Plzeň 3
HC Olomouc 0
(0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Vráblík (Rob, Gulaš), 27. Rob (Jánošík, Mertl), 37. Kantner (Přikryl, Pour).
HC Škoda Plzeň: Frodl (Král) – Pulpán (A), Čerešňák, Jank, Jánošík, Vráblík, L. Kaňák, Houdek – Rob, Mertl (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, P. Zdráhal – Kantner, Přikryl, Pour – Vracovský, Kolda, Heřman.

Statistika nuda je, má však cenné údaje