Soustředění

Indiáni vyráží na první šumavské soustředění

Plzeňští hokejisté mají za sebou už tři týdny letní dřiny, nyní čeká na svěřence trenérů Straky a Čiháka završení úvodní části přípravy na soustředění v Železné Rudě. Od neděle do pátku budou hráči třetího týmu uplynulého ročníku extraligy brázdit šumavské kopce, ale budou se připravovat i v okolí penzionu Ski-Bikes Apartments v Železné Rudě.

Soustředění v Železné Rudě zakončí první fázi přípravy, která je věnována silové vytrvalosti. „Snažili jsme se pracovat na kondici a síle. Jezdili jsme na kolech, měli jsme kruhové tréninky a prokládali jsme to fotbalem a basketbalem. Je to hrubá dřina a není to zrovna zábava, ale snažili jsme se klukům dřinu trochu zpříjemnit. Zkrátili jsme tréninky, vynechali odpolední fázi, teď to uzavřeme na soustředění,“ říká asistent trenéra Ladislav Čihák.

Hráče čekají krátké výjezdy na kole, ale také etapa kolem Železné Rudy. Odpoledne jsou pak v plánech trenérů cvičení v okolí sjezdovky Samoty, kde budou hráči bydlet v penzionu Ski-Bikes Apartments. „Budeme hodně jezdit, hlavně kopce. Je to hodně zaměřené na dolní končetiny. To soustředění je hodně o morálce, protože je to hodně náročné. Lehce navážeme na to, co jsme dělali už nyní a nebude to jen o jízdě na kole, ale proložíme to posilováním hrami,“ uvádí Ladislav Čihák.

Na soustředění se zapojí i dvě posily, které zatím s týmem nebyli. Jakub Koreis se připravuje individuálně, ale nyní pojede na soustředění i kvůli tomu, aby se lépe poznal se spoluhráči. Do přípravy se také zapojí David Stach, jenž musel zatím přípravu vynechat kvůli doléčení po operaci menisku.

„Nepojedou s námi Američané, Petr Kadlec, Ondra Kratěna a také gólmani. Ti se budou připravovat s Rudou Pejcharem v Plzni, protože u nich je potřeba taky trochu odlišný trénink. Na druhé soustředění už s námi vyrazí,“ říká ke složení týmu na soustředění asistent trenéra Ladislav Čihák.