Indiánská posila dorazila! Colton Yellow Horn přiletěl do Česka

Jako poslední ze všech letních posil se k týmu připojí kanadský útočník Colton Yellow Horn. Rodák z provincie Alberta po dvaceti hodinách na cestě přiletěl v pátek večer do Česka a už v neděli se bude hlásit na úvodním tréninku indiánů.

„Už jsem se těšil a jsem zvědavý, až poznám nové spoluhráče a tým. V létě jsem se připravoval doma a věřím, že jsem dobře nachystaný. Přípravu už mám zažitou podle sebe a vím, co potřebuji, abych mohl hrát dobře,“ říká Colton Yellow Horn.



Colton Yellow Horn strávil loňskou sezónu v dresu Znojma v mezinárodní lize EBEL, nyní jej čeká nová výzva v rámci extraligy. „Nabídek jsem měl po sezóně více, nakonec jsem se rozhodl pro Plzeň. Prošel jsem už několik týmů v různých soutěžích a po loňské sezóně jsem chtěl udělat zase krok výše a zkusit českou extraligu. Co jsem slyšel, tak je to soutěž, kde se daleko více o defenzivě,“ přiznává Yellow Horn, který se loni stal nejužitečnějším hráčem celé soutěže a Znojmu pomohl k zisku stříbrných medailí.

Žlutý roh, jak zní překlad příjmení nové tváře v plzeňské dresu, patří k potomkům původních indiánských obyvatel Kanady a jeho příchod k indiánům je symbolický. „Plzeň má poměrně mladý tým, který loni hrál velmi dobře a dotáhl to daleko. Hodně se těším na začátek sezóny, který bude hodně důležitý, ale věřím, že se nám povede stejně jako celá sezóna,“ uvádí Colton Yellow Horn.