Duely základní části

Jaké byly letošní duely s Olomoucí?

Plzeň - Indiáni podruhé v řadě zkříží hokejky ve čtvrtfinále s Olomoucí. Vloni v základní části ve vzájemných duelech posbírali devět bodů z dvanácti možných, soupeři navíc na svém ledě uštědřili desítku. Letošní utkání jsou ale výrazně vyrovnanější.

Škoda v Home Monitoring Aréně dokonce dvakrát padla, celkem ukořistila v duelech s Hanáky jen čtyři body. Má tak zápornou bilanci, tu má v extralize již pouze s loňskými dvěma finalisty - mistrovskou Kometou Brno a vicemistrem z Třince.      

Kohouti načali letoší vzájemné duely před svým publikem vítězstvím 3:1, v nájezdech v odvetě ukořistili dva body po skóre 2:1. Poté sice padli 0:4, ale koncem února znovu 2:1 dobyli Plzeň. Hanáci tak zvítězili na body 8:4, na skóre se jedná o remízu 7:7. Na zápasy dorazilo v Olomouci 8168 diváků, v západočeské metropoli 9528. 

Více trestných minut posbírali Hanáci 48 oproti 42, ti však přidali jedinou trefu v oslabení. Přesilové hry byly využité po jedné na každé straně. Z poměrně malého počtu nastřílených gólů vzešli i vícebodoví hráči - Zbyněk Irgl (2+0), Jan Knotek (1+1), Milan Gulaš (2+0), Jakub Kindl (0+2), Petr Straka (0+2) a Jan Eberle (1+1). V plzeňské svatyni odchytal všechny minuty Dominik Frodl, jenž zapsal 114 zásahů a procentuální úspěšnost 95,18, přidal i dvě trestné minuty. V brance kohoutů třikrát naskočil Jan Lukáš, který jen v posledním vzájemném utkání kryl padesát střel, celkem 109 s celkovou úspěšností 94,03% a jednou Branislav Konrád - 27 / 96,43%.   


9.kolo – 12.10.2019 – OLO vs. PLZ 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)  

HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Vráblík, Jones, Pulpán – Kantner, Nedorost, Gulaš (C) – Stach, Preisinger, Kratěna – D. Kindl, Kracík (A), V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle.

HC Olomouc Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), J. Galvas, Jaroměřský, Švrček, Dujsík – Ostřížek (A), J. Knotek, V. Tomeček – Burian, Kolouch, Irgl – Strapáč, Nahodil, Skladaný – Laš, Holec, Jergl.

Branky a nahrávky: 6. Jaroměřský (Strapáč, Skladaný), 28. Ondrušek (Holec), 60. Irgl – 14. Gulaš (Straka, J. Kindl).


Vyloučení: 6:8.
Využití: 1:1. 
Diváci: 4212.
Střely na branku: 36:28.
Zblokované střely: 10:13.
Hity: 7:3.
Vhazování: 29:27.
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

V 9. kole nejvyšší české hokejové soutěže na led Olomouce zavítala plzeňská Škodovka. Právě tým ze západu Čech vystavil Hanákům stopku v loňském čtvrtfinále play off, takže domácí měli svému soupeři co vracet. V letošním ročníku se zatím více dařilo plzeňským, kteří na Hanou přijeli jako pátý celek tabulky. Kohouti se po osmi kolech uhnízdili na místě desátém.

Náročnou cestu až z dalekého západu Čech na sobě hosté nenechali znát. Do utkání vstoupili aktivněji a jali se ohrožovat svatyni Branislava Konráda. Nejvážnějším nebezpečím pro slovenského gólmana byl Jaroslav Kracík, jenž nastřelil tyč.

První branka utkání padla v šesté minutě v přesilové hře Kohoutů. Volného kotouče v mezikruží se pohotově ujal Jan Jaroměřský a připsal si svůj premiérový gól v letošním ročníku. Úvodní branka zápasu domácí probrala z trochu ospalého úvodu a nakopla je k tomu, aby připravili Dominiku Frodlovi perné chvíle. Jan Švrček sice skákavý kotouč nedokázal trefit a do střely Františka Skladaného vložil svou hůl plzeňský obránce, se střelou Davida Ostřížka si už ale plzeňský gólman musel poradit sám.

Přestože byla Olomouc střelecky aktivnější, byli do hosté, kdo se radoval z druhého gólového zápisu v utkání. Během hry 4 na 4 se Plzeň dostala do přečíslení a kapitán hostů Milan Gulaš našel skulinku mezi Konrádovou výstrojí.

Šanci vrátit Moře zpátky vedení měl čtvrtý útok Kohoutů. Na začátku celé akce byl Marek Laš, který svou přihrávku adresoval na modré čáře stojícímu Švrčkovi. Jeho střelu sice Frodl zneškodnil, kotouč však vyrazil pouze před sebe. V následné skrumáži se Jerglovi podařilo dostat puk za brankovou čáru, zároveň ale došlo k posunutí brány. Hlavní rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím gól nakonec neuznal.

Brankář Plzně nicméně dostal dvouminutový trest za zdržování hry a když byl na trestnou lavici o pár okamžiků později vykázán další plzeňský hokejista, měli domácí výhodu dvojnásobné přesilové hry. Během přesilovky ale Mora nijak významně plzeňskou bránu neohrozila.

Úvodní minuty druhé třetiny se hrály podle not plzeňských dirigentů. Nejprve se do gólem zavánějící šance dostal Gulaš s Nedorostem a změně stavu utkání zabránil jen obětavý skok do střely. Posléze si Plzeň zahrála dvě přesilové hry, během nichž ostřelovala olomouckou bránu ze všech stran. Na druhé straně se Miroslav Holec dostal do brejku, ale jeho bekhendovou střelu zastavily betony plzeňského gólmana.

A byl to právě červenobílý hráč s číslem 11, který byl u zrodu další branky domácích, když nejprve zachytil Frodlovu špatnou rozehrávku za bránou a následně naservíroval přihrávku Jiřímu Ondruškovi, jenž – coby další premiérový střelec letošní sezóny – odklidil puk do odkryté klece hostů. Gólový úspěch Kohouty povzbudil a nyní to byli oni, kdo vysílali na soupeřovu bránu jeden projektil za druhým.

Na rozdíl dvou branek mohl zvýšit David Ostřížek, ke kterému se po Frodlově zákroku odrazil puk. Do jeho střely na prázdnou bránu ale stačil na poslední chvíli strčit svou hůl jeden z modrobílých obránců.

Druhá třetina byla napínavá až do posledních okamžiků. Ve 40. minutě se Plzeň nejprve dostala do přečíslení a Konrád měl co dělat, aby svůj beton stihl přesunout do směru střely Ondřeje Kratěny. Pár vteřin před hvizdem rozhodčího se zase předvedla v akci vyrážečka plzeňského brankáře, když zastavila pokus Marka Laše řítícího se na Frodlovu bránu ve vlastním oslabení.

Do třetí třetiny nastoupila obě mužstva zostra. Plzeň si do třetího dějství přenesla velkou část své přesilové hry, ale Branislava Konráda příliš nezaměstnala. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, nicméně Olomouc ani Plzeň si nedokázaly vypracovat žádnou vyloženou šanci.

V 52. minutě se do obranného pásma Mory přiřítila dvojice Neměc-Kracík. Prvně jmenovaný se namísto střely rozhodl pro přihrávku, tu ovšem zablokovala pohotová obrana Kohoutů. Nebezpečně vyhlížela také akce třetí olomoucké lajny, jež se statečně probojovala do útočného pásma a vynutila si alespoň vhazování před Frodlem.

Hosté to v závěru utkání zkoušeli se šesti hráči v poli. Krátce poté, co Frodl opustil brankoviště se do šance mohl dostat Laš, ale jeho střelu si pohlídali beci Plzně. Tři vteřiny před koncem se puku zmocnil Zbyněk Irgl a poslal kotouč do opuštěné klece modrobílých, čímž nejenže pečetil výsledek utkání na konečných 3:1, ale zároveň si svým sedmým gólem v sezóně upevnil místo nejlepšího střelce Mory.

Jan Tomajko (HC Olomouc): V první třetině jsme asi měli ještě v hlavách zápas v Liberci a začali jsme vlažněji. Plzeň nás přehrávala. Vytěžili jsme gol z přesilovky, což nás uklidnilo. Jakmile jsme dali na 2:1, dostali jsme křídla a pak se ta hra přelévala z jedné strany na druhou. Výborně nám zachytal Konrád. Jsme rádi, že jsme po 3 zápasech bodovali za plný počet bodů. S produktivitou máme dlouhodobý problém. Jsme zvyklí, že vyhráváme nejtěsnějším výsledkem 2:1, 3 góly tak často nedáváme. Jsme rádi, že se probudili beci a přidali se k tomu.

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): Našim hráčům nelze upřít snahu, do zápasu jsme vstoupili dobře. Měli jsme ale spoustu vyloučených. Důvodem proč jsme prohráli je jen jeden vstřelený gól - za to se body nesbírají. Chyběl nám hlad po šancích. V ofenzivě letos nejsme tolik silní. Oproti loňsku nám chybí tlak a góly Kubalíka, zatím ho nedokážeme bodově nahradit.


22.kolo – 25.11.2018 – PLZ vs. OLO 1:2sn (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)  

HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – J. Kindl (A), Jones, Kvasnička, Čerešňák, Vráblík, L. Kaňák, Allen – Indrák (A), V. Němec, Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – D. Kindl, Kratěna, Kantner – Stach, Kracík, Pour.

HC Olomouc Lukáš (Konrád) – Staněk, J. Galvas, Švrček, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Dujsík – Burian, Strapáč, Irgl – Ostřížek, J. Knotek (A), V. Tomeček – Holec, Nahodil, Jergl – Laš, Skladaný, Mráz.

Branky a nahrávky: 14. Indrák (J. Kindl, Kratěna) – 12. Mráz (Laš), rozh. náj. J. Knotek. 


Vyloučení: 3:4.
Využití: 1:0. 
Diváci: 5 017.
Střely na branku: 33:28.
Zblokované střely: 17:22.
Hity: 10:12.
Vhazování: 25:21.
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

První třetina duelu mezi Plzní a Olomoucí byla na góly a velké šance víceméně vyrovnaná. Na začátku utkání byli aktivnější hosté z Hané, kteří se snáze dostávali do útočného pásma, kde často dělali indiánům potíže. Naopak domácí se nemohli pořádně probojovat přes střední pásmo, měli i problémy s rozehrávkou. První obrovskou příležitost si připsal olomoucký zadák Jakub Galvas, který se vydal až před brankoviště Škody, kde si našel odražený puk, jenž nakonec napálil do tyče. Poté už šla Mora skutečně do vedení. Západočeši předvedli hodně nepřesnou rozehrávku, Olomouc se zdarma dostala ke kotouči a několikrát vypálila. Gólman modrobílých Dominik Frodl se v bráně neuvěřitelně oháněl a všechny pokusy lapil, na poslední střelu, kterou do poloprázdné branky poslal Bruno Mráz, už však dosáhnout nemohl. 

Vedení vydrželo kohoutům jen dvě a půl minuty. Indiánská druhá útočná formace se v útočném teritoriu vytasila s dobrým pohybem, Kodýtek byl nakonec faulován. V přesilové hře měl nejprve obrovskou možnost Ondřej Kratěna, který se zjevil sám před brankářem Janem Lukášem, ale hostující strážce brány zastavil puk vyrážečkou. Inkasoval až z pokračující akce. Kratěna si opět našel puk, milimetrově ho poslal na modrou čáru, kde byl připravený Jakub Kindl. Ten ihned nahodil kotouč na bránu Olomouce, před ní stál zaparkovaný Miroslav Indrák, který puk jemně tečoval mezi Lukášovy betony. Po dvaceti minutách byl stav utkání 1:1.

Prostřední třetina nenabídla prakticky žádnou hokejovou parádu, jen pár šancí na obou stranách. Hrál se doslova urputný hokej. Indiáni šli na začátku druhé části poprvé do čtyř, ale paradoxně v oslabení si přichystali zajímavou příležitost. Petr Straka dostal mezi kruhy přesný pas od Eberleho, dvakrát střílel nad betonem gólmana Lukáše, ten si však dokázal poradit v obou případech. Na druhé straně se v probíhající přesilovce zjevil před brankovištěm Plzně Lukáš Nahodil, Frodl proti němu včas vyjel a zastavil puk ramenem. Následně plzeňský brankář lapil do rukavice i střelu Strapáče. 

Zbytek druhé třetiny už provázely hlavně nepřesnosti. Zbyněk Irgl v přečíslení dva na jednoho nedokázal přesně přihrát na najíždějícího spoluhráče, na druhé straně sehráli domácí podobnou situaci mnohem lépe, když Milan Gulaš přesně načasoval pas na Vojtěcha Němce, jeho teč si nakonec cestu mezi betonu gólmana soupeře nenašla. A když se v závěru při hře 4 na 4 neujala ani střela Miroslava Indráka, šlo se do kabin znovu za stavu 1:1. 

Zkraje třetí třetiny si domácí zahráli druhou přesilovou hru v utkání, i když během ní měli talk v útočném pásmu, kde se jim celkem dařilo kombinovat, druhý gól v utkání nepřidali. Na druhé straně přišla obrovská mela okolo brány Plzně, leč ani tři dorážející hráči Mora nedokázali procpat puk do sítě, Strapáč střílel moc vysoko. Západočeši poté měli lepší pohyb, byli aktivnějším celkem, leč do šancí je kohouti moc nepouštěli. Naopak aktivní Petr Strapáč se zničehonic dostal za obranu domácích, v samostatném úniku však mířil nad břevno Frodlovy branky. V poslední části před závěrečnou sirénou se nerozhodlo, duel tedy dospěl až do prodloužení.

V prodloužení měli nejprve zajímavé příležitosti Jakub Kindl a Milan Gulaš, záhy však domácí kapitán fauloval unikajícího soupeře, takže si Olomouc mohla zahrát v početní výhodě. Indiáni dokázali oslabení ubránit s přehledem, někteří hráči podali během nevýhody opravdu obětavý výkon. Mora si v útočném pásmu vytvořila slušný tlak, ale všechny střely Olomouce srazila domácí obrana, případně je lapil Dominik Frodl, mnoho ran šlo i mimo branku. Za stavu 1:1 přišly na řadu samostatné nájezdy. Ty rozhodl hostující Jan Knotek, jenž tak svému týmu vystřelil bonusový druhý bod.

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): Nenacházíme se v dobré fázi sezóny a výkony nejsou optimální. Hráčům nelze upřít snahu, ale dostali jsme se do situace, kdy to prostě není ono. Olomouc měla mírně navrch, nestačili jsme v soubojích. Tam zaostáváme celkově a hokej nás stojí hodně sil na bruslení.

Zdeněk Moták (HC Olomouc): Vyrovnané utkání herně i výsledkově. Obě mužstva měla dobrý pohyb. Podali jsme zodpovědný výkon, ale škoda, že jsme ve třetí třetině neproměnili dvě tutovky. Druhý bonusový bod v nájezdech je pro nás výborný. Musím ocenit oba brankáře, chytali skvěle.

35.kolo – 13.1.2019 – OLO vs. PLZ  0:4 (0:1, 0:0, 0:3)  

HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Čerešňák, Allen, Jones, Vráblík, L. Kaňák, Kvasnička – D. Kindl, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – Indrák (A), Kracík, V. Němec – Pour, Preisinger, Kantner.

HC Olomouc Lukáš (Brož) – Jaroměřský, Staněk, Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Rutar, Vyrůbalík (C) – Ostřížek, J. Knotek (A), Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Holec, Kolouch, V. Tomeček – Laš, Skladaný, Mráz.

Branky a nahrávky: 1. Gulaš (D. Kindl, Jan Kovář), 55. V. Němec, 57. Kodýtek (Eberle), 59. Eberle).

Vyloučení: 5:5.
Využití: 0:0. 
Diváci: 3953.
Střely na branku: 36:31.
Zblokované střely: 7:7.
Hity: 5:3.
Vhazování: 28:33.
Průběh utkání: 0:0, 0:4.

Na časomíře uběhlo teprve 34 vteřin a už se měnilo skóre. Milan Gulaš objel bránu Kohoutů, položil si na led Jana Lukáše a zavěsil puk do levého horního rohu domácí brány. Plzeň byla po vstřelené brance aktivnějším týmem. Kohouti se k ohrožení Frodlovy svatyně pořádně dostali teprve po několika minutách hry. V 5. minutě zápasu měl Lukáš opět plné ruce práce, tentokrát se mu však podařilo nátlak hráčů v modrém ustát a domácí dokázali puk vyhodit. Chvíli na to se v šanci ocitl na druhé straně Vilém Burian, ale mířil pouze na hrudník připraveného Frodla. Po necelých šesti minutách dostali domácí výhodu přesilové hry. Po vyhraném buly se jim sice podařilo vyslat nebezpečný projektil na soupeřovu bránu, ovšem plzeňský gólman měl puk pod kontrolou. Nadějně vypadala střela Petra Koloucha z prostoru pravého kruhu a z dobré pozice mohl pálit také Zbyněk Irgl, ovšem tomu se nepodařilo ideálně zachytit přihrávku svého spoluhráče. Kohouti se tlačili do útoku i poté, co se síly na ledě vyrovnaly, nicméně nepodařilo se jim z toho vytěžit gólový úspěch. O chvíli později si celá plecharéna úlevně oddychla, když bekhendové zakončení Miroslava Indráka jen kousek minulo brankoviště Jana Lukáše. Ve druhé polovině prvního dějství bylo pořádně horko také Dominiku Frodlovi. Při Holcově střele od modré čáry měl plzeňský gólman také notnou dávku štěstí, protože měl zakrytý výhled, druhá střela olomouckého útočníka s číslem 11 pak mířila mimo tři tyče. Plzeňským hráčům se následně podařilo na modré čáře zachytit Burianovu přihrávku na Irgla a jeden z plzeňských se sám řítil na brankáře Lukáše. Jiří Ondrušek se ale stihl vrátit a na poslední chvíli vypíchl obětavým zákrokem puk z hokejky rozjetého forvarda. Poslední minuty první třetiny se hra opět přelila do domácího obranného pásma. Hanáci dokázali nápor soupeře zastavit jen za cenu faulu, a tak si první přesilovou hru v utkání zahrála také Plzeň. V momentě, kdy hlasatel oznamoval poslední minutu první třetiny, se do brejku dostal Jan Knotek, ale puk mu před brankářem odskočil. Do kabin tak oba celky odcházely za stavu 0:1.

Na začátku druhé dějství měli hosté k dispozici ještě pár vteřin přesilové hry, ovšem nedokázali se dostat k žádnému většímu ohrožení Lukášovy brány. To přišlo až o pár momentů později, strážce olomoucké svatyně však za svá záda puk nepustil – Gulašovu střelu zastavil maskou. Ve velké šanci se na druhé straně ocitl Irgl. Při jeho střele z levého kruhu ale Frodl pustil ke slovu svou lapačku. A gólman Škodovky měl práci i v nadcházejících okamžicích se střelou Holce. Následující útok Kohoutů byl zastaven faulem, a tak si domácí podruhé v zápase zahráli přesilovou hru. Ani v té se však Olomouci nepodařilo vyrovnat. Ostřížkova střela trefila jen jednoho z jeho clonících spoluhráčů. Plzeň se ve vlastním oslabení navíc dvakrát dostala do brejku, jenže ani jeden z nich nedokázala proměnit. Indiáni měli obrovskou šanci navýšit své vedení v přesilové hře. Výrazně proti byl ale Jan Lukáš v brance Kohoutů, který puk fantasticky chytil v sedě. Početní výhodu si nemohla Škodovka užít až do konce, protože pár vteřin před jejím vypršením byl vyloučen jeden z jejích hráčů a výhodu jednoho bruslaře v poli tak pro změnu získali svěřenci trenérského tandemu Tomajko-Moták. Střela Aleše Jergla sice skončila jen na Frodlových chráničích, po další střele olomouckých hokejistů však puk proskotačil za zády plzeňského brankáře a Škodovka měla velké štěstí, že při své cestě nepřekročil brankovou čáru. V dalších minutách druhého dějství se do šancí dostávala spíše Plzeň, její střely však končily na skvěle chytajícím Lukášovi. Hostům pak zavařila druhá formace Hanáků, ale Kolouch ani Irgl nedokázali rozvlnit síť za plzeňským maskovaným mužem. Plzeň si čtyři minuty před koncem druhé třetiny zahrála další přesilovku. V nadějně šanci se ocitl Kindl, ale proti jeho střele nechal Jan Lukáš vyniknout svou lapačku. Olomoucký odchovanec musel zasahovat také o chvíli později proti dalším střeleckým pokusům soupeřových hráčů, i tentokrát ale podržel naděje svého týmu a vysloužil si pochvalné tleskání z hlediště. Na druhé straně se Vojtěchu Tomečkovi podařilo prosmýknout se kolem modrobílých obránců, nicméně ani tento útočný výlet neskončil gólem.

Na začátku třetí třetiny byla Olomouci nabídnuta další přesilová hra. Ani ta ale nepřinesla změnu skóre, ačkoli šance byly na obou stranách. Knotek se před Frodlovým brankovištěm nedostal ke střele a ránu Jana Kováře srazil jeden z domácích obránců. Plzeň domácí potrápila po vyloučení Jakuba Galvase. Se střelami Západočechů měl do dělat Jan Lukáš i celá olomoucká obrana. Bíločerveným se tato početní nevýhoda i s potřebnou dávkou štěstí podařila ustát. Čas na časomíře však neúprosně ubíhal a stav utkání zněl stále v neprospěch domácích. Ve velké šanci se ocitl Zbyněk Irgl, jehož střela vypadla Frodlovy z lapačky, ale v blízkosti nebyl nikdo z domácích hráčů, aby puk dopravil do sítě. Později se do samostatného úniku dostal Knotek, jenže jeho útočná snaha ztroskotala na zdi jménem Dominik Frodl. Na druhé straně kluziště se opakoval podobný scénář jen s tím rozdílem, že tentokrát vystavil puku konečnou olomoucký Lukáš. Další změna skóre přišla v 55. minutě, kdy se Vojtěchu Němcovi podařilo prostrčit puk mezi betony Jana Lukáše. Ze strany Plzně to ovšem tento večer nebylo vše. O pár chvil později navýšili Západočeši svůj náskok už na 3 branky zásluhou Petra Kodýtka a definitivně své vítězství stvrdili v 59. minutě trefou z hole Jana Eberleho.

Zdeněk Moták (HC Olomouc): "Z naší strany dnes bylo na výborné úrovni snad jen oslabení. Utkání hodně ovlivnil první inkasovaný gól. Bohužel je to náš druhý zápas doma, kdy jsme nevstřelili branku. A bohužel když nevstřelíte-li branku, tak nemůžete počítat ani s bodovým ziskem. Musíme se vrátit k našemu poctivému hokeji. Utkání se mi hodnotí špatně. Musím pogratulovat soupeři, zaslouženě získal 3 body."

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): "Podařil se nám vstup do utkání. Milan Gulaš dal hned gól, takže jsme se trošku uklidnili, ale bylo před námi stále 60 minut. Přelévalo se to nahoru dolů, šance byly na obou stranách. Na závěr jsme byli šťastnější my, Vojta Němec dal gól na 2:0, a to nás uklidnilo. Jsem rád za 3 body, jsou to cenné 3 body a za to bych chtěl mužstvo pochválit. Je však stále na čem pracovat, individuální výkony stále nejsou ideální, ale oproti minulému zápasu se to radikálně zlepšilo. Musíme zapracovat také na přesilovkách. Ale jinak jsme samozřejmě rádi za 3 body, pomůže nám to v tabulce."

48. kolo – 24.2.2019 – PLZ vs. OLO 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)  

HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Vráblík, Allen, Jones, Moravčík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Preisinger, Kodýtek – V. Němec, Kracík, D. Kindl – Kantner, Nedorost, Indrák (A).
HC Olomouc Lukáš (Mokrý) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Švrček, Dujsík, Ondrušek (A), L. Rutar – Ostřížek, J. Knotek (A), Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Laš, Nahodil, Skladaný – J. Káňa, Handl, V. Tomeček – Mráz.

Branky a nahrávky: 36. Jones (Preisinger, Straka) – 7. Jergl (Škůrek, J. Knotek), 20. Irgl. 

Vyloučení: 4:9.
Využití: 0:0. 
Diváci: 4511.
Střely na branku: 51:20.
Zblokované střely: 18:8.
Hity: 15:8.
Vhazování: 39:34
Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Utkání odšpuntoval Laš, ke kterému se šťastně odrazil kotouč mezi kruhy, avšak střela mířila mimo. Z podobné pozice zakončoval přečíslení dva na jednoho Knotek, jenže mířil jen na střed branky. Poté byl nevybíravě poslán na mantinel Vojtěch Němec a nakonec opustil Arénu na nosítkách. S vendetou přispěchal Gulaš, který se prokličkoval až před Lukáše, jenže přestřelil. To na druhé straně udeřilo. Aleš Jergl doklepl do sítě ránu Škůrka od modré, přestože se Frodl čílil, že byl zjevně ve svém brankovišti atakován. Odpovědět se snažil Allen, dvěma bombami od modré si ale na Lukáše nepřišel. Nevedlo se ani Vráblíkovi, který si sjel mezi kruhy. Modrobílí následně nevyužili dlouhou početní výhodu pět na tři a čtyři na tři, což Hanáci potrestali. I ve čtyřech dobře napadali domácí rozehrávku, puk získal Zbyněk Irgl a prakticky z nulového úhlu zavěsil pod břevno. Západočechům tak v této periodě nepomohla ani trojnásobná střelecká převaha 24:8.  

Prostřední dějství načal Pulpán ranou z levého kruhu a orazítkoval břevno. Za hosty v početní výhodě odpověděl Jergl, jeho tečovaný pokus ale Frodl stihl vyrazit. Nevedlo se ani Ondruškovi, který z mezikruží vyražený kotouč poslal mimo. Po návratu z trestné lavice se zase hned do protiútoku zapojil Kindl, jenže mířil až příliš přesně, do tyče. Následně dorážel ránu Moravčíka od modré na brankovišti Kracík, Lukáš mezírku mezi betony nenechal. Recept na něj našel až Nicholas Jones, který se opřel z plné jízdy do puku pár kroků za modrou. Za vyrovnáním se po chvilce hnal Kantner, dělovka z levého kruhu byla ale nadzvednuta nad. Nevedlo se ani Allenovi, jehož příhravka v situaci dva na jednoho neprošla. Drama tak na západě Čech mohlo pokračovat…

Třetí periodu načal Laš, který se před Frodla natlačil z levé strany, bekhendem ale neuspěl. O něco lépe mířil Preisinger z levé strany a přidal třetí brankovou konstrukci Plzně v utkání, konkrétně bližší tyč. Poté se mezi kruhy prokličkoval z levého kruhu Gulaš, Lukáš zakročil ramenem. Hřbetem lapačky zase vytěsnil Kracíkovo zakončení v situaci tři na jednoho. Naopak nemusel zasahovat, když se na brankovišti kolem svého strážce obtočil Nedorost, protože plzeňský forvard nemířil přesně. V závěru utkání nabídli hosté domácím výhodu přesilové hry, kterou indiáni ještě podpořili odvoláním gólmana. Zajímavou šanci měl Indrák, který dostal příhru na brankoviště, byl však Lukášovi příliš blízko. Více již modrobílí nestihli a vycházejí tak bodově naprázdno. Nepomohla jim ani střelecká převaha 51:20.     

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): "Věděli jsme, že přijede soupeř, který bojuje o body, postavení v tabulce. Olomouc má tým postavený na velmi dobré defenzívě, na rychlých protiútocích, blokovaných střel, osobních soubojích. Bohužel jsme do utkání nevstoupili dobře, dostali jsme branku a druhou dvacet vteřin před koncem první třetiny, to se nesmí stávat. Když opomenu i jiné aspekty, které v utkání proběhly, tak jsme si zápas prohráli sami."

Zdeněk Moták Zdeněk Moták (HC Olomouc): "My jsme věděli, že budeme čelit až brutální ofenzivní síle domácího týmu. Ta byla podpořena ještě našimi častými vyloučenými, kterých bylo opravdu hodně. Bohužel kvůli početní nevýhodě jsme nemohli ukázat jak hrajeme v pěti hráčích. Já jsem rád, že můžu poděkovat svým hráčům, hráli výborně do obrany. Podali bojovný výkon. Dali jsme o branku více než soupeř, což znamená, že jsme dle mého i zaslouženě vyhráli."