Letošní zápasy se SPA

Jaké byly souboje se Spartou v letošní sezóně?

Plzeň – Indiáni jsou po třech letech opět v semifinále a narazí v něm znovu na pražský tým - Spartu! My se nyní pojďme podívat, jak čtyři letošní vzájemné zápasy dopadly.

Začneme tím nejdůležitějším - body. Lépe si o dva vedli Pražané, když jich získali sedm. Indiáni tedy pět a paradoxem je, že doma pouze jeden. Plzeňáci jsou jediným týmem, který v základní části dokázal v O2 Aréně loupit za tři body i jediným celkem, který zde bodoval v obou duelech. Skóre ve vzájemných zápasech je 14:11.

V oslabení padly hned tři góly, dva vstřelili indiáni. Ti hráli slušněji i co do vyloučení, když za katr museli čtyřiadvacetkrát, Sparťané sedmadvacetkrát. Přesilové hry jsou poměrné vyrovnané, když modrobílí zvítězili 4:3. Nejlepší střelci svých týmů Dominik Kubalík a Robert Sabolic se ve vzájemných duelech prosadili dohromady dvakrát, ale vždy to byl plzeňský král střelců pro letošní sezónu. Mladý forvard se prosadil v obou duelech v O2 Aréně, jednou to branka byla vítězná.

Na straně Západočechů byli nejproduktivnější Mário Blížňák (2+2), Jaroslav Kracík (0+4), Dominik Kubalík (2+2) a Jakub Jeřábek (1+3), asistenci si připsal i Matěj Machovský. Na straně druhé se nejvíce dařilo Adamu Poláškovi (2+1). Co do střelby byli aktivnější v každém utkání Sparťané, kteří vyslali 135 ran, indiáni jen 101. V brance na straně Škodovky naskočil vždy Matěj Machovský, v té Sparty Lukáš, Taylor i Pöpperle. V návštěvnosti pak v O2 Aréně zavítalo v obou duelech 16029 fanoušků a v HM Aréně 12216.

1. zápas – 9.10.2015 – SPA – PLZ 5:4pp (2:0, 2:1, 0:3 - 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Kudrna, 5. Réway (Hlinka), 32. Mikuš (Pech, Čajkovský), 36. Přibyl (Sabolič), 61. Přibyl (Buchtele) – 30. Poletín (Sýkora, Bližňák), 42. Jeřábek (Kubalík, Kracík), 49. Kubalík (Kracík, Indrák), 58. Bližňák (Pulpán, Machovský).
Rozhodčí: Lacina, Pešina – Zíka, Jindra.
Vyloučení: 6:8.
Využití: 2:1.
Diváci: 7 691.
Střely na branku: 32:31.
Zblokované střely: 7:7.
Hity: 21:9.
Vhazování: 26:55.
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:4, 5:4.

Sestava Plzně: Machovský (Polívka) – Sklenička, Kadlec (A), Moravčík, Jeřábek (A), Pulpán, Kubka – Schleiss, Bližňák, Kratěna (C) – Kubalík, Kracík, Indrák – Hossa, Lev, Johnson – Poletín, Preisinger, Sýkora.

Sestava Sparty: Pöpperle (Lukáš) – Mikuš, Čajkovský, Piskáček, Polášek, Glenn, Eminger, Kalina – Kumstát (A), Pech, Sabolič – Klimek, Hlinka (C), Réway – Buchtele, Přibyl, Hamilton – Kudrna, Cingel, Forman.

Report:

Do souboje s vedoucím celkem tabulky vstoupili sparťané parádně. Už po dvou minutách předvedl Andrej Kudrna krásnou individuální akci po křídle zakončenou střelou do vinglu z poměrně velkého úhlu. O dvě minuty později už Pražané vedli 2:0. Martin Réway si vyměnil kotouč s Hlinkou a poté poslal puk ke vzdálenější tyči Machovského branky. V další velké šanci se ocitl sám sparťanský kapitán, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla.

Poté už se osmělila i Plzeň, ale Johnson číhající u tyčky promáchl nadějnou nabídku svého spoluhráče. V další šanci při přečíslení zase obětavě zachránil situaci Klimek. Ve své první přesilové hře byla Škoda už od gólu doslova centimetry, když proti Kracíkově doklepnutí do odkryté části branky v poslední vteřině vystrčil Pöpperle svůj pravý beton. V podobné situaci se v početní výhodě Sparty ocitl také Klimek, tentokrát puk zamířil těsně vedle tyčky.

Do druhé dvacetiminutovky vstupovali sparťané s převahu pěti proti třem, první vyloučený Jeřábek se navíc po 20 sekundách na ledě vrátil zpět na trestnou, protože vyhodil puk z obranného pásma na mantinel. Už v klasické přesilovce měl největší šanci Hlinka, kterému nabil Přibyl, ale ve dobré pozici puk promáchl. Poté si dvakrát v krátkém sledu zahráli přesilovku hosté, ale také bez gólového efektu.

Třetí trefa zápasu tak přišla až v jeho polovině, a to do sparťanské branky. Michal Poletín se dostal k odraženému puku a švihem ho poslal pod břevno Pöpperleho klece. Sparta si však dokázala vzít dvoubrankový náskok velmi rychle zpět. V přesilovce střílel Pech a Juraj Mikuš mezi kruhy tečoval kotouč mimo Machovského dosah. O čtyři minuty kapituloval plzeňský brankář počtvrté, když ho z dorážky překonal Daniel Přibyl.

V úvodu třetího dějství prováhal velkou šanci sám před brankou Sabolič a Plzeň trestala. Jakub Jeřábek po nabídce Kubalíka zpoza branky doklepl kotouč jednoruč za Pöpperleho. Sparťané kontrovali v přesilové hře, kdy jen pohotová lapačka Machovskému zabránila Hlinkovi, aby halou rozezněl „Pátou“. O chvíli později nahrávající Dominik Kubalík dokázal duel ještě pořádně zdramatizovat, když střelou z levého kruhu snížil na 3:4 z pohledu Západočechů.

V závěru třetí třetiny navíc Plzeň hrála přesilovou hru, vytvořila si v ní obrovský tlak a zásluhou Maria Bližňáka srovnala. Sparta tak po ztrátě tříbrankového vedení hrála opět prodloužení. V tom se už po 32 sekundách prosadil střelou mezi gólmanem Machovským a jeho tyčkou Daniel Přibyl, a udržel tak domácí sparťanskou neporazitelnost v této sezoně.

Ohlasy trenérů:

Zdeněk Moták (HC Sparta Sparta): První dvě třetiny byly z naší strany poměrně kvalitně odehrané. Vytvářeli jsme si dostatek šancí, měli jsme přesilovou hru pět na tři, nicméně po chybách, ztrátou koncentrace, malou bojovností, kdy jsme prohrávali souboje, jsme o ten náskok přišli. Já říkám, že to je nejhorší stav - vést po dvou třetinách 4:1. Přišli jsme o to, skončilo to remízou v základní době a jsme samozřejmě rádi, že jsme urvali ten druhý bod. Ale přetrvává spíše pocit zklamání.

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): Darovali jsme Spartě náskok 4:1 po dvou třetinách, když jsme po zbytečných chybách inkasovali. Hned první gól ztráta puku ve středním pásmu, při druhém jsme propadli v útočném pásmu. Pak zbytečné vyloučení, při čtvrtém jsme to špatně dobruslili. Do poslední třetiny jsme si říkali, že se o to zase pokusíme jako v zápasech předtím a nakonec se nám to i povedlo. Pak bohužel minutu před koncem základní hrací doby zase zbytečný faul v útočném pásmu a gól Sparty v prodloužení. Ale za toho vývoje si získaného bodu vážíme.

2. zápas – 22.11.2015 – PLZ – SPA 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 48. Lev (Kracík), 52. Lev (Jeřábek, Kracík) – 36. Kumstát (Eminger), 50. Čajkovský (Hlinka, Mikuš), 54. Netík (Polášek), 56. Hamilton (Cingel).
Rozhodčí: Hradil, Hrubý – Komárek, Ondráček.
Vyloučení: 6:5.
Využití: 2:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 6 120.
Střely na branku: 30:32.
Zblokované střely: 5:16.
Hity: 16:12.
Vhazování: 40:40.
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.

Sestava Plzně: Machovský (Polívka) – Chalupa, Jeřábek "C", Pulpán "A", Holý, Kubka, Sklenička – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson "A", Bližňák, Poletín – Suchý, Preisinger, Sýkora – Beran, Lev, Schleiss.
Sestava Sparty: Lukáš (Pöpperle) – Barinka "A", Čajkovský, Polášek, Eminger, Mikuš, Hrbas, Mikliš – Buchtele, Klimek, Netík "A" – Kumstát, Hlinka "C", Sabolič – Kudrna, Cingel, Hamilton – Forman, Pech, Procházka – Havel.

Report:

Zápas odšpuntoval svým nahozením Pulpán, které Lukáš neudržel, k jeho štěstí se však dorážka Preisingera neujala. Po chvilce to zkoušel povedenou střelou Kubalík, hostující gólman odolal. Za Spartu odpověděl tvrdou ranou Barinka, Machovský zasáhl ramenem. Za nedlouho poté vykombinovali Johnson s Poletínem šanci pro svého centra Bližňáka, jeho pokus však nebyl příliš povedený. Před první sirénou ale již zlobili Pražané. Forman si vybruslil do středu hřiště a zakončoval bekhendem, ovšem podobně jako po chvilce Buchtele s Mikušem svým dorážkami skórem nepohnul. Diváci si tak v HM Aréně museli na první branku utkání počkat do dalších částí.

Do prostřední části vstoupili lépe domácí. Johnson našel před brankou Bližňáka, proti kterému ale zasáhl Lukáš vyrážečkou. Na druhé straně nebezpečně dorážel Buchtele střelu Hemiltona, touše se však mezi tři tyče nevešel. Následně Kracík oslovil Kubalíka mezi kruhy, jeho pokus skončil v lapačce gólmana Sparty. Naprosto totožná situace se v polovině zápasu udála i na druhé straně, střílejícím byl Klimek. Nejblíže byl ke střeleckému zápisu tak Preisinger, který ovšem před poloprázdnou branku nedokázal využít povedené příhry Skleničky. V šestatřicáté minutě se již skóre měnilo. Petr Kumstát pláchl domácí obraně a zakončoval mezi betony Machovského, který sice puk lapil, ovšem dojíždějící Jeřábek jej i s černým nesmyslem nešťastně zatlačil do brány - 0:1! Domácí měli možnost vyrovnat těsně před přestávkou, ovšem Preisinger osamocený na brankovišti trefil pouze beton Lukáše.

Do poslední části vstoupil domácí ranou Skleničky, proti které Lukáš zasáhl vyrážečkou. Činit se ale musel i Machovský, kterého ihned po buly prověřil Mikuš. Po chvilce nic nevymýšlel Jakub Lev. Vlétl do útočného pásma, natáhl ke střele dva metry za modrou a trefil přesně do pravého růžku - 1:1! Sparta si ovšem ztracené vedení vzala poměrně brzy zpět. Mikuš přihrál na pravou stranu Hlinkovi, který si všiml najetého Michala Čakjkovského, jenž se z první trefil přesně k tyči - 1:2! I indiáni však našli brzkou odpověď. Jakub Lev se z první opřel do puku na levém kruhu a černý nesmysl si našel cestu za čáru mezi betony Lukáše - 2:2! Vzápětí se ve velké šanci zjevil Forman na pravém kruhu, Machovský předvedl skvělý zákrok betonem. Modrobílí si však varování nevzali k srdci a po chvilce našel ihned po buly na brankovišti osamoceného Tomáše Netíka Polášek a Sparta opět vedla - 3:2! Neuběhly ani dvě minuty a Cingel oslovil dlouhým pasem najetého Curtise Hamiltona, který se prosadil po kličce do forhendu mezi betony domácího brankáře - 2:4! Indiáni ještě zkusili v závěru hru v šesti, ale duel se jim již zvrátit nepodařilo a všechny body si tak z Plzně odvezla Sparta.

Ohlasy trenérů:

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): Viděli jsme vyrovnané utkání, dlouho se hrálo bez branek. Ve druhé části jsme možná byli trochu lepší, měli jsme i tlak, ale bohužel jsme třetinu po chybě prohráli. Ve třetí části jsme se dostali do hry, dvakrát jsme to dotáhli. Věřili jsme, že můžeme uhrát bod, ale pár minut před koncem jsme si to špatně rozebrali a oni nás potrestali. Poté jsme odvolali gólmana a chtěli jsme to ještě zdramatizovat.

Zdeněk Moták (HC Sparta Praha): Viděli jsme nadprůměrné utkání. Podali jsme dobrý, obětavý výkon, bylo tam dobré bruslení. Důležité bylo, že jsme vždy dokázali odpovědět na vyrovnání soupeře. Nakonec jsme uhájili zasloužené vítězství.

3. zápas – 10.1.2016 SPA – PLZ 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 43. Procházka (Dragoun, Švrček) – 13. Pulpán (Kratěna, Kudroč), 24. Kubalík (Lev, Jeřábek).
Rozhodčí: Hodek, Souček – Flegl, Polonyi.
Vyloučení: 8:9.
Využití: 0:1. V oslabení: 0:1.
Diváci: 8338.
Střely na branku: 30:15.
Zblokované střely: 3:12.
Hity: 27:15.
Vhazování: 41:26.
Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Sestava Plzně: Machovský (Polívka) – Moravčík, Jeřábek "A", Sklenička, Kadlec "A", Pulpán, Kudroč, Kvasnička – Indrák, Kracík, Kubalík – Kratěna "C", Bližňák, Lev – Hrňa, Preisinger, Svoboda – Beran, Přikryl, Poletín.
Sestava Sparty: Pöpperle (Lukáš) – Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, Mikuš, Kalina – Forman, Přibyl, Buchtele "A" – Hamilton, Klimek, Sabolič – Netík "C", Pech, Kumstát "A" – Procházka, Dragoun, Kudrna.

Report:

První třetina duelu s Plzní začala opatrně. První vážnější šanci si připravili sparťané až po pěti minutách, kdy Hrbasovo nahození od modré čáry těsně před brankou tečoval lehce Sabolič, ale puk z jeho hole zamířil těsně vedle branky. O chvíli později ujížděli domácí do akce dva na jednoho, Kudrna se rozhodl pro střelu do horního rohu, jenže tam se včas objevila Machovského lapačka. Neujal se ani pokus Netíka z levého kruhu, proti kterému se hostující gólman stihl včas přesunout.

Ve třinácté minutě dostala Sparta výhodu přesilové hry, jenže během této doby si žádnou šanci nevypracovala a paradoxně sama inkasovala. Domácí zcela propadli ve středním pásmu, puk se dostal od Kudroče až k Lukáši Pulpánovi, který se v úniku dva na jednoho neukvapil a poslal puk přesně k tyčce domácí branky. Pak se ještě před domácí branku natlačil Kratěna, ale naštěstí pro Spartu jeho bekhendové zakončení zamířilo těsně vedle branky. Do kabin tak domácí odcházeli s jednobrankovou ztrátou.

Hned v úvodu druhé části mohli plzeňští navýšit skóre, ale proti Indrákově zakončení se domácí gólman vytáhl a prakticky z protiútoku prověřil obranu hostů Forman. Jenže jak jeho pokus z pravého kruhu, tak následná Buchteleho dorážka, skončila na Machovského betonech. Krátce nato se faulem provinil Netík a Sparta během jeho trestu podruhé inkasovala. Lev od modré čáry nahodil puk a Dominik Kubalík jej šikovně tečoval mimo Pöpperleho dosah. Na ledě se pak trochu přiostřilo. Nejprve putoval na trestnou lavici na čtyři minuty Čajkovský, který se provinil faulem vysokou holí, později pak zpestřili utkání domácí Kumstát a hostující Indrák. Vzájemnou bitku ovládl díky větším tělesným parametrům sparťanský útočník.

V posledních pěti minutách této části utkání pak sparťané dál marně dobývali plzeňskou branku. Skvělý Machovský byl však proti. Nevyzrál na něj v přesilovce ani Eminger, kterému plzeňský strážce branky nejprve chytil zakončení z pravého křídla, a vzápětí vyrazil i jeho zakončení z brankoviště. V obou případech domácí bek nedokázal přehodit jeho beton. Dvě minuty před přestávkou pak minula branku i Poláškova rána, a sparťané tak museli jít do třetí části s vědomím, že musí zdolat dvougólové manko.

V úvodu třetí části sice sparťané nevyužili zbytek svojí přesilové hry, přesto se nakonec snížení dočkali. Dragounovu střelu Machovský vyrazil jen před sebe, důrazný Martin Procházka byl u puku jako první a dokázal jej doklepnout pod víko. Vyrovnat pak mohl aktivní Eminger, ale z mezikruží trefil jen Machovského vyrážečku.

V závěrečné desetiminutovce pak paradoxně tempo poněkud opadlo. To se změnilo až v 55. minutě, kdy za vyhozeným pukem dosprintoval nejrychleji hostující Hrňa, byl však pod tlakem Mikuše a nedokázal přesně zakončit. Minutu před koncem se pak sparťané odhodlali ke hře bez brankáře, ale nedokázali již vyvinout tlak do branky. Nepomohlo jim ani vyloučení Lva v závěrečných vteřinách, a vůbec poprvé v sezoně tak museli v domácím prostředí skousnout ztrátu všech bodů.

Ohlasy trenérů:

Josef Jandač (HC Sparta Praha): "Nebyl to náš úplně nejlepší zápas. Řekl bych, že jsme neměli šťávu z předchozích utkání. Chyběl nám lepší pohyb. Je pravda, že Plzeň hrála velice dobře organizovaně v obraně. I tím, že se soupeř dostal do vedení, to pro nás bylo těžší. V závěru nám chyběl patřičný tlak, ke konci jsme ani dobře nesehráli některé situace včetně power/play. Mrzí nás to, ale musíme se oklepat a do dalšího zápasu jít lépe připraveni."

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): "Věděli jsme, že Sparta hrála poslední zápasy velmi dobře. Má velmi šikovné útočníky a hraje do obrany. Je to kvalitní soupeř. V oslabení se nám podařilo ujet, dali jsme gól na 1:0. Byli jsme strašně rádi, že nám to tam padlo. Ve druhé třetině jsme zvýšili z přesilovky, ale věděli jsme, že Sparta umí otáčet zápasy, že je doma hodně silná. Ceníme si toho, že jsme získali tři body. Udrželi jsme se v popředí tabulky, což je pro nás hodně důležité."

4. zápas – 12.2.2016 – PLZ - SPA 3:4pp (0:0, 2:0, 1:3 - 0:1)

Branky a nahrávky: 35. Johnson (Bližňák, Kadlec), 36. Bližňák (Hollweg), 59. Kratěna (Jeřábek) – 41. Polášek (Piskáček), 51. Polášek, 53. Kudrna, 65. Hamilton (Klimek, Švrček).
Rozhodčí: Horák, Pešina – Komárek, Ondráček.
Vyloučení: 1:7.
Využití: 0:0. V oslabení: 1:1.
Diváci: 6096.
Střely na branku: 25:41.
Zblokované střely: 10:10.
Hity: 19:20.
Vhazování: 37:29.
Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.

Sestava Plzně: Machovský (Polívka) – Jeřábek "A", Kadlec "A", Moravčík, Kudroč, Pulpán, Kubka, Sklenička – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna "C" – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Poletín, Lev, Hollweg.
Sestava Sparty: Taylor (Pöpperle) – Polášek, Piskáček, Švrček, Čajkovský, Mikuš, Hrbas, Kalina – Buchtele "A", Přibyl, Forman – Kudrna, Klimek, Hamilton – Kumstát "A", Pech, Netík "C" – Dragoun, Černoch, Komárek – Hozák

Report:

Úvodní část odšpuntoval domácí Kubalík, který se trhl po levé straně, tváří v tvář Tailorovi ovšem přestřelil. Za Spartu odpověděl z pravého kruhu Hamilton. Ten svou schovanou střelou pořádně vyprášil Machovského beton. Z jízdy to za nedlouho poté zkoušel i Netík, do určeného cíle se však jeho střela nevešla. Lépe, možná až moc, zamířil z mezikruží Kumstát, jehož pokus z první z mezikruží skončil na tyči. Když si v samotném závěru indiáni neporadili s početní výhodou, odcházely oba celky do kabin za nerozhodného a bezbrankového stavu.

Prostřední část zahájil Johnson číhající u pravé tyče, kde přijal příhru zpoza branky, ovšem Taylor i nadvakrát dokázal odolat. Kanadský gólman se činil i po chvilce, kdy si Svoboda přehodil kotouč z osy hřiště na pravý kruh a nepříjemně pálil na vzdálenější tyč mezi beton a vyrážečku. Na modré následně našteloval svůj kanón Kudroč, Taylor však svůj tým podržel i před možnými dorážkami. Činit se ovšem musel i Machovský, proti němuž se do puku v plné jízdě na levé straně opřel Klimek. Horké chvíle pro domácího brankáře přišly vzápětí, kdy po tečované střele, která skončila na betonu, se k dorážce dostal Černoch i Dragoun, ale muž s maskou nad nájezdníky vyzrál. Ve svém největším tlaku ovšem Pražané zapomněli na zadní vrátka a toho využil Kadlec. Poslal do úniku Bližňáka, jenž v situaci dva na jednoho servíroval gólovou přihrávku pro Nicholase Johnsona a druhý nejlepší střelec Západočechů z první rozvlnil síť - 1:0! A další pohroma přišla pro Spartu vzápětí. Ve vlastní přesilové hře opět nedůsledností v obraně sama zapříčinila únik Mária Bližňáka, který uspěl pohotovou ranou na lapačku - 2:0! Aby toho nebylo málo, další trefu v oslabení mohl přidat Svoboda, který se zjevil před Taylorem a vzápětí se na brankovišti nepodařilo po pěkné kličkované vyzrát na nastavený beton gólmana Sparty ani Indrákovi. Stav se však již do pauzy neměnil, přestože po nabídce Lva od modré ještě velmi dobře tečoval mezi kruhy Johnson.

Adam Polášek však po necelé půl minutě třetí části zcela zmrazil plzeňskou arénu včetně Machovského, když uspěl ranou ze své vlastní modré - 2:1! Vyrovnání měl na holi Kudrna, který dorážel na brankovišti, domácí muž s maskou touš udržel pod pravým betonem. Na druhé straně se ranou z první z levého kruhu prezentoval Svoboda, Taylor zasáhl stejnou části své výstroje jako jeho kolega. Z podobného místa to v plné jízdě zkoušel za nedlouho poté i Kubalík, hostující brankář předvedl bleskurychlou lapačku, masku pak proti Kratěnovi z mezikruží. Jaká je tato třetina smolná pro indiány však dokumentovala další situace, kdy Adam Polášek hledal před brankou spoluhráče z nouze od mantinelu a obránce Kubka si černý nesmysl nešťastně srazil do vlastní sítě - 2:2! Obrat pak Sparta dokonala v oslabení. Situaci dvou na jednoho vzal na sebe Andrej Kudrna a nekompromisní ranou z pravé strany div neroztrhl síť - 2:3! Hosté se ještě v daném oslabení dopustili dalšího faulu, ovšem jedinou šanci Západočechů, kdy Svoboda číhal u levé tyče, zmařil bleskurychlým přesunem Taylor. Pražané, oživení skvělým obratem, již indiány do velké příležitosti nepustili, modrobílým však pomohla závěrečná power-play. Po nepřehledné situaci se dorážkou z brankoviště prosadil Ondřej Kratěna – 3:3!

Prodloužení započal skvělým průnikem přes celé hřiště až před Taylora Jeřábek, dorážkou se prosadil Kubalík, sudí však předčasně pískl faul na domácího obránce. Indiánům se ale přesilová hra čtyři na tři příliš nevyvedla a Sparta přispěchala s trestem. Do útočného pásma vlétl Curtis Hamilton a parádní trefou přes obránce pod břevno rozhodl dnešní skvělý duel - 3:4!

Ohlasy trenérů:

Ladislav Čihák (asistent trenéra HC Škoda Plzeň): Musíme si přiznat, že jsme viděli trochu jiný zápas, než s Hradcem Králové. Věděli jsme, že Sparta bude hrát dobře ve středním pásmu. První třetina se nám nepovedla, Sparta byl aktivnější, to si musíme přiznat. Věděli jsme, že to musíme změnit. Ve druhé jsme začali hrát, dali jsme góly, jeden se nám krásně podařil i v oslabení. Ve třetí jsme věděli, že to není hotové a že Sparta bude nepříjemná. To se potvrdilo, dostali jsme smolné góly, což se občas stane, protože je to sport. Chtěl bych ale vyzdvihnout, že jsme bojovali až do konce a minutu před koncem dali na 3:3. Bohužel v prodloužení jsme nesehráli dobře přesilovku. Poté jsme chtěli počkat do nájezdů, ale osm vteřin před koncem Hamilton rozhodl. Spartě blahopřeji, pro nás to byl ale dobrý bod.

Zdeněk Moták (asistent trenéra HC Sparta Praha): Myslím, že to bylo vyrovnané utkání, o čemž svědčilo skóre po 60 minutách. V prvních dvou třetinách jsme měli dostatek šancí, ale bohužel jsme je nedostatkem důrazu neproměňovali. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že bychom do desáté minuty chtěli dát branku. Dokonce jsme to otočili v náš prospěch, bohužel minutu před koncem jsme dostali gól, který bychom neměli dovolit. Nicméně jsme strašně rádi za ten druhý bod, to je z naší strany velice pozitivní.

Matěj Machovský po posledním vzájemném utkání v základní části věřil, že na Spartu ještě indiáni narazí...