Jeřábek poprvé za Montreal

Jakub Jeřábek má za sebou premiéru v NHL!

Plzeňský odchovanec Jakub Jeřábek, který se v létě vydal zkusit štěstí přes moře do NHL, se dočkal ve čtvrtek ráno prvního startu za Montreal. Šestadvacetiletého obránce povolal kanadský klub o den dříve z farmy v Lavalu a ihned dostal šanci na ledě Nashvillu, kde odehrál v zápase slušnou porci osmnácti minut.

Je to teprve rok a půl, co se reprezentační bek Jakub Jeřábek vydal z Plzně za zahraničním dobrodružstvím. Po úspěšné sezoně strávené v KHL v dresu Podolsku, kterou podtrhl i dobrými výkony na Mistrovství světa za Českou republiku, dostal laso z Montrealu, kde po třech přípravných zápasech zamířil na farmu do Lavalu. Zde odehrál bývalý obránce indiánů dosud 17 zápasů, v nichž nasbíral pěkných 11 bodů (1 gól + 10 asistencí).

Poté se už Jeřábek dočkal povolávajícího rozkazu do nejlepší soutěže na světě v dresu svého Montrealu, za nějž nastoupil i Tomáš Plekanec, proti Nashvillu. Na ledě Predátorů nastoupil český obránce ve druhé defenzivní dvojici s Brandonem Davidsonem, dostal i slušnou zápasovou porci, když strávil na hřišti přes 18 minut, v nichž zaznamenal jeden plusový bod za účast na ledě. Po vyrovnaném stavu utkání po řádné hrací době se v prodloužení usmálo štěstí na domácí Nashville, který porazil nakonec Canadiens 3:2 v samostatných nájezdech. Paradoxně plzeňský rodák mohl rozhodnout na konci prodloužení o vítězství svého týmu, v gólové šanci ale po přihrávce Hudona netrefil poloprázdnou branku.

Další zápas má Montreal na programu v neděli v jednu ráno středoevropského času proti Buffalu Sabres. Je zatím otázkou, zda v něm znovu dostane šanci český obránce Jakub Jeřábek.