Jakub Sysel

Jakub Sysel: Turnaj ve Svatém Mořici byl skvělý!

Plzeň – Dvacetiletý obránce Jakub Sysel odehrál letos za juniory již šestatřicet utkání a nasbíral jednadvacet bodů, v důležité statistice +/- je na úctyhodných plus šestadvacet. Devět duelů zvládl i za Klatovy. V olympijské pauze se představil s A-týmem i na turnaji ve Svatém Mořici.

Jakube, jak jste si užil švýcarské dobrodružství A-týmu?
Turnaj ve Svatém Mořici byl skvělý, užil jsem si ho náramně. Hraní a trénování pod širým nebem byla pro mě nová a skvělá zkušenost.

Kdy jste se dozvěděl o své účasti a jaké byly první pocity?
Volal mi pan Kalina, že když David Kvasnička pojede na reprezentační sraz, tak já pojedu s A-týmem. Samozřejmě jsem měl velikou radost.

Jak moc velká změna a zkušenost byla zahrát si za A-tým?
V létě už jsem byl na turnaji v Norimberku, takže už jsem věděl, co mě čeká. Byl jsem rád, že jsem si zase mohl zahrát. Změna je to velká, hráči jsou větší, silovejší a samozřejmě i celková hra je rychlejší než v juniorce, ale snažil jsem si to co nejvíce užít.

Byl jste i třeba nervózní?
Nervózní jsem byl malinko, ale po prvním střídání to ze mě spadlo.

V juniorské extralize jste si připsal již jednadvacet bodů v šestatřiceti utkáních, táhne vás to hodně dopředu?
Letos dostávám hodně času na ledě od trenérů, takže je jasné, že se body sbírají jednodušeji. Ale samozřejmě vždycky jsou důležitější týmové body a je jedno, kdo v zápase zrovna vstřelí gól.

Plzeňský tým je opět v popředí, jak těžká ale bude obhajoba loňského titulu?
Obhajoba bude určitě těžká, ale myslím si, že máme dost kvalitní tým na to to znovu dokázat. Navíc si určitě všichni chceme znovu vychutnat oslavy (úsměv).

Zvládl jste letos i sedm duelů za Klatovy. Jak moc jiná je úroveň oproti juniorů, případně čem?
Ve druhé lize jsou zkušení hráči, kteří jsou hodně silní v osobních soubojích, ale myslím, že juniorka je více o bruslení a celkově rychlejší.

Jak vy osobně strávíte zbytek olympijské pauzy?
Budu samozřejmě trénovat a na konci týdne již zase začíná juniorská soutěž.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!