Ohlasy SPA

Jaroslav Kracík #81: Rozhodla dvojnásobná oslabení

Plzeň - Indiáni mají na svém kontě již sedmadevadesát bodů, další tři přidali dnes na Spartě. Brankou se na cenné výhře podílel i Jaroslav Kracík.

Jaroslave, jak byste se otočil za duelem na Spartě?
Byl to těžký zápas. Oni hrají o play-off, takže musejí bodovat v každém utkání. Bylo to hodně bojovné, nahoru-dolů, nenechali na ledě kousíček místa volného. Nám pomohl šťastný gól za stavu 2:2. Dá se tedy říct, že štěstí s přiklonilo k nám.

Naopak vaše branka byla ukázková…
(Úsměv) To se povedlo. Více takových gólů. Za takovou nahrávku jsem vděčný, moc takhle snadných branek člověk nedává. Hned jsem Mertlíkovi děkoval.

Zlomové bylo i zvládnuté dvojité vyloučení, že?
Přesně tak. Kdyby oni vedlo 2:0, bylo by to určitě těžší otáčet. Výborně jsme to ale odbránili a Míra to vychytal. Pak jsme to naopak my v přesilovkách překlopili. To tedy bylo rozhodující.

Dá se říci, že vás oslabení nakoplo?
Určitě. První třetina nebyla příliš dobrá, navíc jsme prohrávali. Úvodní trefa nás nakopla a myslím si, že pak jsme již byli lepší a vše překlopili na naší stranu.

Přesto bylo po dvou třetinách vyrovnáno. S čím jste šli do třetí periody?
Že budeme hrát pořád stejně, něco nám tam padne a vyhrajeme (úsměv).

Jak jste si užíval atmosféru šestnácti tisíc lidí?
Je to krásné. Jako v play-off, které jsme zde hráli předloni. Dorazilo navíc spoustu fanoušků i z Plzně, takže opravdu paráda.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!