Mládežnický hokej

Je konec! Mládežnické soutěže jsou v letošní sezóně ukončeny!

Plzeň - Je definitivně rozhodnuto. Ještě včera to vypadalo, že se další duely napříč mládežnickými kategoriemi rozjedou alespoň bez diváků, dnes to již neplatí. Vláda ČR dokonce vyhlásila nouzový stav v zemi z důvodu obav z dalšího šíření nového typu Coronaviru.

Rozhodnutí výkonného výboru ČSLH ohledně soutěží v sezóně 2019/20 praví, že všechny jím řízené mládežnické soutěže – juniorské, mládežnické i žákovské – jsou s okamžitou platností ukončeny. Krajským a okresním výkonným výborům ČSLH uložil, aby stejně postupovaly v případě soutěží, které řídí ve vlastní působnosti.

Výkonný výbor ČSLH vzal při rozhodování v potaz jak většinové názory klubů, tak skutečnost, že situace se velmi rychle vyvíjí, nejsou vyloučena další, zpřísňující opatření ze strany státních orgánů ani kroky, které přijmou v rámci vlastní kompetence regionální, krajské nebo městské instituce.

Vyjádřil politování nad tím, že přijaté kroky poznamenají závěrečnou část soutěží, které jsou pro kluby, hráče i fanoušky vyvrcholením celoroční práce a sezóny. Jednoznačnou prioritou je ovšem ochrana zdraví všech účastníků utkání, zvlášť v případě nezletilých osob.