Ohlasy VIT

Je škoda, že jsme ten obrat nedotáhli, mrzí Tomáše Svobodu

Plzeň - Škodovka v domácím duelu s Vítkovicemi padla 3:5. Na tiskové konferenci duel hodnotil obránce Peter Čerešňák a útočník Tomáš Svoboda, kteří se shodli, že gól hostí na 4:3 krátce po vyrovnání byl tím klíčovým momentem zápasu.

První polovina úvodní třetiny branku nenabídla, skóre se ale otevřelo v čase 13:06, kdy Machovskému smolně propadlo nahození Jana Výtiska od vlastní modré čáry. „Takové góly padají, ať už jde o jakoukoliv soutěž,“ odmítá kritiku svého spoluhráče v brance Tomáš Svoboda. „Nehledal bych v tom nějaké závěry, to se stává,“ dodává.

Vítkovice se v utkání dostaly do vedení 3:1, o to ale nakonec přišly. Škodovka totiž po brankách Skleničky se Svobodou srovnala na 3:3. Jenomže to trvalo pouze půlminuty a Ostravané si vedení vzali zpět. „Vyrovnáním jsme se dostali do euforie a najednou z toho sešlo,“ sklopil hlavu Svoboda. „Když jsme se na ně dotáhli, začali jsme hrát dobře a vyrovnali. Jenomže v dalším střídání nám dali gól a nás to položilo na zem,“ doplňuje Peter Čerešňák.

A takováhle porážka hodně bolí. „Je to mnohem více nepříjemné, než když dostanete nějaký výprask,“ má jasno Tomáš Svoboda. „Body z dnešního zápasu by byly důležité, ale bohužel se nám to nepovedlo,“ smutní plzešnký forvard.

Zklamaný byl pochopitelně i Čerešňák. „Dostali jsme pár zbytečných gólů. Byl to šestibodový zápas, který jsme chtěli vyhrát,“ řekl slovenský obránce, který hrál proti celku, v němž strávil poslední dvě sezony. „Trochu zvýšenou motivaci jsem měl, ale během zápasu jsem se na to speciálně nesoustředil,“ prozradil.

Příčiny porážky viděl asistent trenéra Jiří Hanzlík v neúspěšných osobních soubojích. „Zápasy, ve kterých nás soupeř přetlačí fyzicky, prohráváme. I ten závěr se nesl v takovém duchu, že jsme si nepomáhali u mantinelů. Ani jsme tam snad neměli žádnou šanci,“ bědoval bývalý zadák.

Indiány čeká v neděli duel na ledě Litvínova. Venku se jim paradoxně daří více – ukořistili zde 14 bodů z 11 duelů, což je sedmá nejlepší bilance v lize. Doma ale získali jen 12 bodů z 12 zápasů, s čímž jsou zase nejhorší.

„Sám za sebe si to těžce vysvětluji. Možná venku hrajeme více volněji, opravdu nevím,“ krčí rameny Tomáš Svoboda. „Do každého zápasu si jdeme pro body, nejinak to bude v Litvínově. Musíme zabrat, porazit je a bude to dobré!“ velí Peter Čerešňák.