Ohlasy KOM

Je to škoda, zápas se lámal za stavu 3:3, shodují se Vondráček s Koreisem

Brno – Plzeňští hokejisté v posledním utkání před reprezentační pauzou nedokázali uspět na ledě prvního týmu tabulky. V zápase proti Kometě se sice Plzeň prosadila pětkrát, čtyřikrát pálil do černého Dominik Kubalík, na body to však nestačilo. Svůj první zápas v Brně proti svému bývalému týmu odehráli útočníci Jakub Koreis a Tomáš Vondráček.

„Byl to divočejší zápas, než jsme čekali. Je to škoda, že jsme nedokázali uhrát nějaký bod, protože s pěti góly se 95 procent zápasů vyhrává. Byl to vyrovnaný zápas, který mohl jít na obě strany. Nám za stavu 3:3 nepřálo štěstí, neproměnili jsme naše šance, Kometa ano a pohlídali si to,“ říká k zápasu Jakub Koreis.

Útočník Tomáš Vondráček se v zápase hodně snažil, skórovat se mu však nepovedlo. „Fanouškům se zápas asi musel líbit, padlo třináct gólů, bohužel my jsme s pěti góly venku nedokázali vyhrát. Věřím, že nám to příště už vyjde,“ uvádí rodák z Třebíče, který do Plzně přišel na měsíční hostování z Komety.

Utkání se dnes lámalo na začátku třetí části za stavu 3:3. „My jsme měli dvě šance, dali jsme jedno břevno a jedno přečíslení neproměnili. Kometa dala z protiútoku gól na 4:3 a my už jsme se nedokázali vrátit,“ přiznává Jakub Koreis. K jeho slovům se přidává i Vondráček: „Určitě to byl klíčový moment. Kometa nám odskočila a navíc jsou její hráči hodně zkušení, aby si to dokázali pohlídat.“

Jakub Koreis se vrátil do Plzně před sezónou právě z Brna, kde prožil značnou část své kariéry a řadu úspěchů. První zápas v DRFG aréně jako soupeř však nebral už tolik speciálně. „Bylo to určitě zvláštní, hrál jsem v Brně přes pět let, ale už se od toho dokážu oprostit. Jsem rád, že si domácí fanoušci na konci vzpomněli, za tom jim chci poděkovat,“ uvádí forvard s číslem 29 na zádech.

Tomáš Vondráček do letošního ročníku působil v extralize jen v Brně, nyní se postavil proti „svým“ poprvé: „Už od včera jsem byl hodně nervózní a dneska jsem z toho měl docela zatuhlé nohy. Byl to pro mě první podobný zápas. Doufám, že příště to bude lepší,“ věří urostlý útočník.

Jak to bude s jeho dalším působením se rozhodně v následujících dnech. Vrátí se tento bojovník zpátky do Brna, nebo zůstane v dresu Škody? „Tohle jde mimo mě, v reprezentační přestávce by se mělo rozhodnout, jak dál,“ vysvětluje Tomáš Vondráček.

Nyní čeká plzeňské hokejisty reprezentační přestávka. Po několika dnech volna přijdou náročné tréninky a příprava na důležité duely po pauze, kdy Plzeň čeká Zlín a Olomouc, tedy týmy na okolních pozicích v tabulce. „Kdyby byla přestávka před 14 dny, tak bychom ji asi brali. Teď bychom asi raději hráli, ale po náročném říjnu nám přijde vhod, když si budeme moci oddechnout. Odpočineme, potrénujeme a vrátíme se na vítěznou vlnu,“ doufá Koreis.