Ohlasy JYP

Je to veliký úspěch, hlásí Kracík po skalpu obhájce titulu

V lajně s nejlepším střelcem Plzně v Champion Hockey League mu to zatím klape, Vojtěchu Němcovi asistovat už na dvě branky, v dnešním duelu tím srazil psychiku hostů, hned po gólu na 3:2 totiž indiáni odskočili znovu na dvě branky. Jaroslav Kracík odehrál přes šestnáct minut a pomohl Škodovce k cennému vítězství.

Škodovka v utkání rychle prohrávala, ale dokázala bleskově zareagovat a otočit vývoj zápasu, hosty nepustila už ani do remízového stavu: „Herně to bylo vyrovnané utkání, my jsme byli produktivnější a zachytal nám gólman,“ chválí Kracík Dmitrije Milčakova, jenž pokryl 23 z 25 střel soupeře. „Je skvělé, že máme dva kvalitní gólmany, oba nás podrželi. Když se nebude dařit jednomu, může nastoupit druhý, ale já věřím, že se bude dařit oběma,“ doufá plzeňská jednaosmdesátka.

Jyväskylä občas uzavřela Západočechy v obranném pásmu, a to zejména v početní nevýhodě modrobílých, ale jinak byl duel velmi vyrovnaný a oba týmy měly své šance, Plzeň je však dokázala využít a favorita porazila: „Vítězství proti obhájci trofeje je veliký úspěch, je to kvalitní finský tým. Občas nás přehrávali, ale dokázali jsme dát góly a vyhráli jsme,“ spokojeně hodnotí utkání zkušený útočník.

Úroveň hry v Champions Hockey League už byla pořádně vysoká, fanouškům se musely líbit oba dva duely, které Škodovka v Home Monitoring Aréně zatím odehrála: „Zápasy už nás pořádně prověřili a hráli jsme tak, jak bychom chtěli nastoupit do extraligy. Určitě tam ale jsou chyby, musíme to vypilovat,“ říká dlouholetý hráč Plzně a ihned dodává: „Zlepšit určitě musíme přesilovky, využili jsme akorát dvojnásobnou. Je však super, že vyhráváme,“ říká s úsměvem.

Ještě před startem extraligy čekají indiány další dva duely v rámci Champions Hockey League, ve čtvrtek odlétají do Finska na odvetu právě proti Jyväskyle, v neděli je čeká utkání v Luganu: „Zápasy na hostující půdě budou mnohem těžší, více na to vlétnou, budou více napadat, musíme se na to připravit a hrát stejně jako doma proti oběma soupeřům,“ vyhlíží Jaroslav Kracík dvojutkání na ledě soupeřů. Na kluziště JYP poletí Západočeši jako lídr tabulky H s plným počtem bodů.