Preview 11.kolo

Jedenáctý extraligový zápas sezóny zavál Plzeň do Třince!

Plzeň – Extralig a letí jako velká voda a modrobílí načínají druhou desetizápasovku svou nejdelší možnou cestou.


HC OCELÁŘI TŘINEC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Werk arena, Třinec
19.října 2018
11.kolo Tipsport extraligy

Předloňské duely skončily vždy o gól. Nejprve Oceláři zvítězili na západě Čech, Škodovka se pomstila 4:3. Fotbalově poté Třinečtí uspěli 1:0 v Plzni a nakonec brali i dva body ve Werk areně po prodloužení, když ztratili dvougólový náskok. V loňské sezóně se oba celky potkaly hned ve druhém kole a radovali se před svými fanoušky Slezané 5:2. V odvetě, opět na stejném místě, pak v prodloužení 3:2. Dotřetice to již vyšlo indiánům, když své fanoušky potěšil vteřinu před nájezdy Indrák a za tři body nakonec uspěli modrobílí 2:1. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?


Pod pokličkou Ocelářů

Třinečtí vloni zakončili základní část čtvrtí, patnáct bodů za první Plzní. Ve čtvrtfinále si v sedmi zápasech poradili s Pardubicemi, když vždy uspěl domácí tým. V semifinále dokonce v šesti utkáních s Mountfieldem poté, co Třinec nabral třízápasový náskok, přestože se začínalo na východě Čech. Stopku tak vystavil možné zlaté jízdě až obhájce titulu z Brna v pěti střetnutích.

Před novou sezónou zamířili do Mountfieldu Daniel Rákos a Tomáš Linhart, do Chomutova Bohumil Jank, Jakub Peružálek do Litvínova, do Hodonína Marek Růžička, do Motoru Jan Strmeň a své štěstí za mořem zkusí Michal Kvasnička. Naopak z Vítkovic přišel Nick Malík, Martin Gernát ze Švýcarska, Roberts Bukarts ze Zlína, Marek Viedenský z bratislavského Slovanu a ze zámoří Jan Hladonik.

V rámci přípravy odehráli Slezané pět zápasů a padli pouze na úvod v Olomouci v nájezdech. Poté skolili dvakrát Vítkovice, Soči i Trenčín. V Lize mistrů v prvních zápasech přišly dva debakly – od Djurgårdenu 1:6 a Tampere dokonce 2:8. Naopak na ledech obou soupeřů se již konal sběr bodů. 4:3 ve Švédsku a po prohraných nájezdech ve Finsku. V rozjeté extraligové sezóně se ještě uskutečnil dvojduel s norským Hamarem, který definitivně dvěma dalšími porážkami rozhodl o nepostupu do další fáze soutěže.

V extralize Třinec dva úvodní nezdary zastavil výhrou v Karlových Varech, jenže následovaly další tři porážky. Poslední čtyři duely se ale již Ocelářům povedly, naposledy rozstříleli Dynamo 6:1 a celkem zapsali deset bodů.


Výsledky posledních zápasů

HC Oceláři Třinec 6
HC Dynamo Pardubice 1
(2:2, 1:1, 1:0)


Branky a nahrávky:10. Polanský (Gernát, Svačina), 17. Roberts Bukarts (Martynek, Krajíček), 23. M. Kovařčík (Krajíček, O. Kovařčík), 30. Gernát (Marcinko, Roberts Bukarts), 46. Adamský (Polanský), 49. Galviņš (Svačina, Polanský) – 36. Bubela (Skokan, Štindl).
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Krajíček, Gernát, D. Musil, Galviņš, M. Adámek, M. Doudera – Martynek, Marcinko, Roberts Bukarts – Chmielewski, Werek, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala – Hrňa.


HC Škoda Plzeň 2
Mountfield HK 1sn
(0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. V. Němec, rozhodující nájezd V. Němec – 10. R. Pavlík (Zámorský).
HC Škoda Plzeň: Frodl (Milčakov) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Vráblík, Jones, Pulpán – Stach, Nedorost, Gulaš (C) – Straka, Preisinger, Kratěna – D. Kindl, Kracík (A), V. Němec – Kantner, Kodýtek.


Statistika nuda je, má však cenné údaje: