Jiří Hanzlík na ITEP

Jiří Hanzlík usedl do křesla pro hosta v rámci 13. ročníku veletrhu cestovního ruchu ITEP

Plzeň - Od 21. do 23. září hostí Městská hala v Plzni na Slovanech jeden ze tří největších veletrhů cestovního ruchu v České republice, a to 13. ročník veletrhu ITEP. Na veletrh přijelo přes 140 vystavovatelů, a to nejen z České republiky, ale i ze Slovenska, Itálie, Rakouska, Německa, Polska, Chorvatska a letos poprvé i z Rumunska z oblasti Banátu, kde žije početná česká menšina. Město Plzeň má na veletrhu svůj stánek. Slavnostní zahájení veletrhu se uskutečnilo ve čtvrtek 21. září v 10 hodin.

Pro návštěvníky je připraveno i oblíbené křeslo pro hosta, do kterého v průběhu veletrhu usednou herci seriálu Policie Modrava, Filip Tomsa a Michal Holán. Poodhalí zákulisí natáčení kriminálního seriálu na Šumavě. Dalšími hosty budou herec a tanečník Zdeněk Piškula, nebo moderátor Dalibor Gondík.

Jako první se v křesle pro hosta představil Jiří Hanzlík, v současné době asistent trenéra hokejových indiánů, jehož zdobí bohatá hokejová kariéra.

S hokejem začínal Jirka v Rokycanech, kde působil až do osmnácti let. “Hrál jsem tady dorosteneckou a juniorskou ligu, což byl tenkrát mladší a starší dorost. Až v osmnácti, když jsem skončil střední školu, jsem přešel do Plzně k mužům,“ říká Jiří Hanzlík. Ve městě piva se brzy vypracoval v pilíř obrany a snad i díky tomu zde hrál dlouhých 11 let. Jirka si v průběhu kariéry zahrál i v dalších klubech extraligy. Od 1. května 2009 se vrátil zpátky do Plzně a v sezóně 2012/2013 vyhrál s mateřským klubem titul. Hokejovou kariéru ukončil po sezóně 2013/2014 v klubu HC Škoda Plzeň. Od roku 2016 působí v Plzni jako asistent trenéra A-týmu.

Stejně jako v loňském roce se veletrh nachází ve dvou halách, první hala je výstavní, druhá se zaměřuje především na zábavu, vznikl v ní interaktivní pavilon s nafukovacím planetáriem. Jsou zde kulturní představení, vědecká expozice Techmania Science Centra, taneční a pohybová vystoupení. Pro děti jsou připraveny soutěže, při nichž poznávají zábavnou formou turistické cíle a soutěží o zajímavé ceny. Každoročně navštěvují veletrh ITEP tisíce návštěvníků.