Rozhovor Ladislav Čihák

Jsem rád, že jsme se znovu sešli a mohli začít trénovat, těší kouče Ladislava Čiháka

Přesně jeden týden před vypuknutím extraligových bojů v nové sezóně se indiáni vrátili do přípravy. Své dojmy po návratu na trénink na ledě prozradil Ladislav Čihák, hlavní trenér plzeňského mužstva.

V minulém týdnu museli indiáni přerušit rozjetou přípravu před začátkem nového ročníku Tipsport extraligy. Tým musel nastoupit do karantény, po pauze už však modrobílí opět trénují na ledě. Pochopitelnou radost z toho měl Ladislav Čihák: „Trénink úplně dobrý nebyl, ale pocit z toho, že jsme znovu na ledě, byl příjemný. Desetidenní karanténa byla opravdu dlouhá, když vás ze dne na den zavřou, nemůžete opravdu nic. Jsem ale moc rád, že jsme se znovu sešli a mohli už začít trénovat. A že jsou kluci zdraví!“ Již během čtvrtečního živého streamu gólman Dominik Pavlát prozradil, že hokejisté Plzně trénovali během karantény alespoň v domácím prostředí. „Kluci dostávali tréninkové dávky, s hráči jsem byl v kontaktu. Každý se doma připravoval dle možností,“ doplnil kouč Čihák.

Kromě stopnutí tréninků před důležitým startem nejvyšší domácí hokejové soutěže přišli Západočeši i o možnost bojovat v semifinále letního turnaje Generali Česká Cup. „Strašně nás to mrzí! Mohli jsme před extraligou odehrát velice kvalitní zápasy s Třincem, který má velké ambice. Bohužel je to realita a my to nezměníme. Už je to za námi. Nyní se musíme hlavně soustředit na nás, abychom byli zdraví a dobře odstartovali extraligu,“ hledí dopředu Ladislav Čihák.

Hlavní plzeňský trenér rovněž prozrazuje, jak bude nyní probíhat znovuobnovená příprava na extraligu: „Odteď budeme samozřejmě trénovat každý den. Dvoufázové tréninky nebudou, ale budeme se připravovat jak na suchu, tak na ledě. V pátek extraliga začíná, sezóna bude možná trošku divoká, ale doufejme, že bude celá.“ Soutěž se skutečně rozběhne podle původního plánu, pro Plzeňany to znamená, že v úvodním kole se na domácím ledě střetnou 18. září od 17:15 proti pražské Spartě.

Desetidenní absence v tréninku pro celý tým, to je velký zásah do končící letní přípravy. Kouč Čihák však věří, že předchozí tréninky hokejisty Plzně připravily výborně. „Měli jsme dlouhou a dobrou přípravu, myslím, že kluci byli nachystaní. Když se z toho na deset dní vypadne, tak je to samozřejmě znát, ale pokud jste dobře přichystaní, tak stačí znovu jen pár tréninků a tělo si vzpomene, kde bylo. Věřím tomu, že to bude dobré,“ hlásí trenér Škody.

Indiáni dnes představili zbrusu nové dresy na extraligovou sezónu, Ladislav Čihák zároveň představuje i ambice, cíle a přání: „Letos je soutěž trošku jiná. Nesestupuje se, pouze první čtyři týmy jdou rovnou do play off, je to o dvě místa těžší dostat se přímo do těchto vyřazovacích bojů ve čtvrtfinále. Já hlavně chci, abychom doma i venku předváděli dobrý hokej. Na takový hokej budou chtít fanoušci chodit, alespoň v omezeném počtu. Přeju si, aby tento blázinec už skončil, aby lidé mohli na stadion. Chodili, fandili a veškeré omezení pro ně skončilo.“

Nové dresy Škody Plzeň pro extraligovou sezónu 2020/21!