Ohlasy 40. kolo

Jsme rádi za to, že jsme po měsíci a půl vyhráli venku, říká premiérový střelec Matyáš Kantner

Proti Litvínovu se Matyáš Kantner nečekaně posunul do prvního plzeňského útoku a svojí šanci chytil doslova za pačesy. Se štěstím plzeňský talent překonal jednou gólmana Kantora, gól musel posvětit až videorozhodčí, a jeho premiérová branka v Tipsport Extralize nakonec pomohla Škodě k cennému vítězství na ledě nepříjemného Litvínova.

Jaké to pro vás bylo dát první branku v extralize?
Je to nepopsatelný pocit a super zážitek. Jsem hrozně rád, že to vyšlo.

Přesto jste si musel počkat až na verdikt videorozhodčího. Co vám probíhalo hlavou, když se rozhodovalo o tom, zda bude uznán gól?
Byla by ohromná škoda, pokud by to nakonec nebyla branka. Strašně by mě mrzelo, kdyby to nevyšlo, přece jenom v té chvíli jsem byl gólu hrozně blízko. Naštěstí byl puk za čárou a rozhodčí to uznal.

Trenéři přeskupili útoky a posunul jste se do první lajny. Jak se vám hrálo s Milanem Gulašem a Tomášem Mertlem?
Bylo to pro mě velké překvapení. Hrálo se mi s nimi skvěle, oba jsou neuvěřitelní. Byl jsem z toho trochu nervózní, ale pomohli mi a postupně to ze mě v zápase spadlo.

Ani proti Litvínovu jste nezačali příliš dobře, dokázali jste se ovšem brzy z inkasované branky oklepat. Jak těžké to bylo utkání?
Litvínov je nepříjemný soupeř. Je dole v tabulce a potřebuje každý bod. Proti nám se chce navíc každý vytáhnout, když jsme na čele. Kamkoliv přijedeme to je ohromně těžké. Po měsíci a půl jsme vyhráli venku, jsme za to rádi.

V závěru zápasu měl Litvínov přesilovkou umocněnou hrou v šesti bez gólmana. Jak jste vnímal ze střídačky nervózní závěr duelu?
Zatrnulo mi. Byla by velká škoda, kdybychom přišli o vedení takhle před koncem. Naštěstí jsme těsný náskok udrželi a zvítězili jsme.

Jste už čtvrtým hráčem z loňského mistrovského týmu plzeňské juniorky, který se prosadil v letošní sezoně v A – týmu. Co říkáte na to, že dostávají mladí odchovanci indiánů tolik šancí?
Je fajn, že dostáváme příležitosti se ukázat. Snažíme se je využít a snad i trenéři jsou s námi spokojení.