Junioři na startu p-o

Junioři dnes rozehrají čtvrtfinále v Pardubicích!

Plzeň - Nejstarší mládežnická kategorie indiánů i pod tíhou okolností posledních dní dnes vstoupí do vyřazovacích bojů.

Jako kdyby byla tato sezóna pro juniory zakletá. Nejprve těsně před extraligovým startem došlo k odložení celé soutěže, standardní formát soutěže tak byl nahrazen dvěma dlouhodobými, na sobě nezávislými, soutěžemi.

Plzeňští tak nejprve odehráli dlouhodobý turnaj O Pohár DHL. Devatenáct tuzemských nejlepších celků odehrálo šestatřicet zápasů, potkali se tak všichni dvakrát systémem každý s každým.

A Západočeši si vedle skvěle, pouze Mountfield a Pardubice dokázaly posbírat více bodů, a sice o jeden a sedm. A jen Kladno vyzrálo na svěřence Petra Vojana a Michala Dvořáka v obou případech, alespoň jednou až v prodloužení. Výsledkem tak bylo skvělé bronzové umístění! "Třetího místa si velice vážíme, protože jsme si ho uhráli proti všem soupeřům ve vzájemných zápasech formátem doma - venku," popisuje kouč Petr Vojan.

Více o turnaji O Pohár DHL ZDE!

Nyní je v plném proudu DHL Superpohár. Všech devatenáct celků bylo rozděleno do čtyř skupin, ve které se účastníci porvali systémem každý s každým doma - venku o dvě postupová místa. Osm nejlepších pak ve standardním formátu play-off budou ve čtvrtfinále, semifinále a finále bojovat o zlatou medaili. Série se budou hrát vždy na dva vítězné zápasy, začínat se bude na půdě lépe postaveného mužstva a pořadatelství se každé střetnutí prohodí.

Indiáni zvládli tíhu okamžiku a v konkurenci Salzburgu, Mladé Boleslavi, Chomutova a Českých Budějovic proklouzli do play-off. Boje to byly vyrovnané, nakonec první Red Bull, druhou Plzeň a třetí Středočechy dělil vždy pouhý bod. Soupeřem tak budou ve čtvrtfinále Pardubice, dalšími dvojičkami jsou Karlovy Vary s Mountfieldem, Salzburg s Kometou a Olomouc s Kladnem.

Více o osmifinálových bojích ZDE!

"V první řadě chci Pardubicím vyjádřit velký respekt. Z mého pohledu to je určitě jeden z top týmů ligy. Pardubice to prokázaly již v prvním turnaji, ale i ve své skupině o postup, kde s Kometou jasně dominovaly. Víme o jejich silných i slabších stránkách, dobře se na ně připravíme a uvidíme, na co to bude stačit," popisuje trenér Petr Vojan.

Postupové choutky ale mají pochopitelně i Východočeši, jak na klubovém webu uvedl obránce Daniel Blažej: "Série bude určitě hodně těžká, Plzeň hraje dobrý hokej a hodně bruslí, ale myslím si, že když dodržíme taktiku, tak máme velkou šanci uspět." 

Z důvodu celosvětové situace ohledně šíření nového typu Coronaviru budou duely sehrány bez účasti fanoušků. Alespoň podrobný textový online ale kluby společně zajistí, všechna utkání můžete sledovat na onlajny.com!    


Osmifinálová skupina B

1. Salzburg          29:22 16
2. Plzeň             28:22 15 <--

3. Mladá Boleslav    29:18 14 
4. České Budějovice  18:25  8
5. Chomutov          21:38  7

Osmifinálová skupina D

1. Pardubice 48:28 20 <-- 
2. Brno      49:38 19
 
3. Zlín      27:45  8 
4. Vítkovice 29:42  7

Čtvrtfinálové boje indiánů
ČF1, čtvrtek 12.3.2020, HC Dynamo Pardubice vs. HC Škoda Plzeň od 18:15

ČF2, sobota 14.3.2020, HC Škoda Plzeň vs. HC Dynamo Pardubice od 13:30

ČF3, pondělí 16.3.2020, HC Dynamo Pardubice vs. HC Škoda Plzeň od 18:00 - případně