Superpohár DHL

Junioři uzavírají turnaj O Pohár DHL, čeká je DHL Superpohár!

Plzeň - Pozastavení tuzemské nejvyšší juniorské extraligy mělo za následek vypuknutí dlouhodobého turnaje O Pohár DHL, ten se nyní blíží ke svému konci.

V něm bojovalo devatenáct elitních českých celků a v systému každý s každý dvakrát dohromady hráči odehrají šestatřicet zápasů. Poslední dva zvládnou mužstva tento hrací víkend a již jistým vítězem je Mountfield. Hned na druhé místo si dělají zálusk indiáni, kteří mají aktuálně stejně bodů jako Pardubice, avšak oba vzájemné duely zvládli lépe. O bod zpět je Olomouc, o další dva Karlovy Vary.

Modrobílé v pátek od 16:00 na Malé hale čeká loňský extraligový mistr z Třince, který se ovšem letos trápí a je až patnáctý. V sobotu od 13:30 pak Plzeň v LOGSPEED CZ Aréně přivítá zatím osmé Vítkovice.

Ovšem co dál?

Nyní bude následovat další turnaj - DHL Superpohár. Všech devatenáct celků bylo rozděleno do čtyř skupin, ve které se účastníci porvou systémem každý s každým doma - venku o dvě postupová místa. 

Osm nejlepších pak ve standardním formátu play-off budou ve čtvrtfinále, semifinále a finále bojovat o zlatou medaili. Série se budou hrát vždy na dva vítězné zápasy, začínat se bude na půdě lépe postaveného mužstva a pořadatelství se každé střetnutí prohodí.   

Škoda bude v základní skupině bojovat s Chomutovem, se kterým již letos doma padla 3:4, avšak v odvetě na severu Čech zvítězila 7:0. Dalším soupeřem bude jihočeský Motor, jenž se dvakrát sklonil po výsledcích 1:3 a 1:7. Ze středních Čech bude protivníkem Mladá Boleslav. V dvojutkání vždy uspěli domácí - 4:2 a 3:2. Největším lákadlem bude Salzburg, se kterým si naopak indiáni stadiony vyloupili - 3:0 a 3:6. 

Program indiánů
1., čt 30.1.2020 Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň
3., čt 13.2.2020 HC Škoda Plzeň - ČEZ Motor České Budějovice
4., so 15.2.2020 BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň
5., čt 20.2.2020 HC Škoda Plzeň - EC Red Bull Salzburg
6., so 22.2.2020 HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov
8., so 29.2.2020 ČEZ Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň
9., čt 5.3.2020 HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav
10., so 7.3.2020 EC Red Bull Salzburg - HC Škoda Plzeň

  

Skupina A
Rytíři Kladno
HC Energie Karlovy Vary
HC Litvínov
HC Sparta Praha
HC Slavia Praha

Skupina B
Piráti Chomutov
HC Škoda Plzeň
EC Red Bull Salcburk
HC Motor České Budějovice
BK Mladá Boleslav

Skupina C
HC Olomouc
HC Dukla Jihlava
Bílí Tygři Liberec
HC Oceláři Třinec
Mountfield HK

Skupina D
HC Dynamo Pardubice
HC Kometa Brno
HC Vítkovice Ridera
PSG Berani Zlín