Junioři v přípravě

Junioři v polovině suché přípravy! V zádech již mají i kopce Šumavy

Plzeň - Mladí indiáni naplno polykají náročnou letní přípravu. Úspěšně prošli prvním velkým blokem, který obsahoval například i minisoustředění na ledě či dřinu na Šumavě.

"Letošní příprava je strukturou i organizací velmi podobná té loňské, protože se nám osvědčila, hráči byli na sezónu dobře připraveni. Nicméně, přípravu nám dál mírně komplikuje situace s Koronavirem. Máme totiž ještě pět hráčů, kteří se musejí připravovat individuálně, protože nemůžou pravidelně dojíždět na tréninky. V tom nám pomohlo právě soustředění, protože kompletní blok minulého týdne absolvovali všichni hráči," popisuje trenér Petr Vojan. 

"Měli jsme tak konečně celý širší kádr pohromadě. První polovina bloku - na ledě v Třemošné - nám primárně sloužila ke dvěma hlavním cílům. První byl zúžit široký kádr, vidět v konkurenci nové a mladé hráče a následně tak vybrat hráče do další fáze přípravy. Tu už totiž chceme absolvovat s důrazem na větší detail a individuálnější přístup k jednotlivým hráčům, a to ve větším počtu nejde," popisuje a dodává: "Druhý cíl byl zařadit dovednostní mikrocyklus se zaměřením na posty. Program byl tedy takový, že dopoledne jsme trénovali na dvě skupiny rozdělené na obránce a útočníky, odpoledne probíhala modelová utkání. Stejný program měl i dorost, všichni trenéři tak chodili dohromady na led podle svého zaměření. S obránci chodili Jaroslav Špaček, Václav Benák a František Bombic, útočníky jsme měli pod palcem společně s Petrem Kořínkem a Michalem Dvořákem, brankáře zase cepovali Petr Kůs a Michal Mařík. Odpoledne jsme z tribuny sledovali utkání dorostu i juniorky a i na základě toho potom vybrali hráče do obou týmů. Věříme, že jsme vybrali správné hráče." 

To ovšem pro mladé hráče nebylo vše. Nestačili se ani v klidu nadechnout a již mířili do hor. "Po ukončení bloku na ledě jsme ještě ten samý den odjeli již ve zúženém počtu na Šumavu. Program opět vycházel z loňského ověřeného modelu. Nechyběly tak výběhy sjezdovek, další outdoorové aktivity a silové tréninky, modifikovaný "Predátor Race", turnaje v nohejbale a fotbale, individuálně podle chuti také otužování v horském jezírku, tenis, stolní tenis či basketbal," nastiňuje lodivod juniorů. 

Ovšem aktivity nebyly jen tak, jednalo se totiž o velkou soutěž. "Vše bylo bodováno a na konci soustředění jsme vyhlásili konečné výsledky. Jednalo se o celkem 7 soutěží (buď individuální, nebo týmové - včetně všech zápasů na ledě v Třemošné), za které dostávali kluci body. Ty se za celé soustředění sčítaly. Velmi mile mě překvapili mladí hráči. Celé klání celkem jasně opanoval Kvasnička, na "bedně" zůstali ještě Šiler s Eremiášem, následoval Adamec a Korčák," prozrazuje.

Celé náročné období trenéři navíc prošpikovali i zajímavými perličkami: "Během večerů jsme absolvovali individuální i týmové pohovory s hráči. Dostalo se také na opékání špekáčků a grilování," prozrazuje Petr Vojan. 

"Nyní máme tři dny volno, od čtvrtka opět nastupujeme. Jsme tak zhruba v polovině přípravného období. Nyní nás čekají ještě čtyři týdny na suchu a na přelomu června a července opět absolvujeme blok na ledě v Třemošné. Tam již trošku zabrousíme i do systémových věcí a spolupráce, ale stále ještě v duchu individuálních dovedností na postech. Potom ukončíme 3. července přípravné období. Následovat bude cca čtrnáct dní volno a kolem 20.7. začneme další fázi přípravy," doplňuje.

Fotogalerie ZDE!