Ohlasy 29.kolo

Když slyšíte nadávky protihráčů, víte, že svou práci jste odvedl dobře, směje se Jan Eberle

Plzeň – Útočník indiánů Jan Eberle oslavil cennou výhru nad Spartou 5:2, svému týmu pomohl nejen asistencí. Myšlenky však má šikovný forvard i jinde, u čerstvě narozeného syna Honzíka.

Honzo, jaký to byl dnes zápas?
Jsem rád, že se to zvládlo. Hodně nám pomohlo, že jsme v přesilovce odskočili na 4:2, kde se to velice dobře sehrálo. Dalo by se říct, že jsme si to potom již hlídali. Závěr byl podpořen dobrým výkonem celého týmu v čele s Dominikem Frodlem.

Duel byl hodně o emocích, jak bylo těžké se nenechat vyprovokovat?
Alespoň to mělo dobrý drajf. Většina hráčů má rádo, když jsou zápasy vyhecované. Chytne vás to, nepustí a užíváte si to. Navíc to bylo podpořeno parádní kulisou.

Máte rád tyto vánoční duely?
Nevím, jestli je to Vánoci nebo tím, že přijela Sparta, ale jsme moc rádi, že přišlo tolik lidí. Byla skvělá atmosféra a každému se pak určitě lépe hraje.

Osobně jste především v samotném závěru schytal spoustu ran…
S nějakým pokynem jsem tam šel a jsem rád, že se to povedlo. A jestli schytal nebo neschytal? V tu chvíli to člověk nevnímá. Spartě se nešlo dostat k puku, já našetřil cenné vteřinky a pak, když jsem slyšel ty jejich nadávky, to vás ještě více nakopne.

Vám osobně se v polovině prosince narodil syn Honzík. Má vůbec člověk potom myšlenky na hokej?
Má, samozřejmě. Ale manželka Sandra i malý Honzík jsou zdravotně v pořádku, to je pro mě to nejdůležitější. Když dostanete do rukou malého syna, tak vám to zcela změní svět.

Jaký máte názor na tyto vánoční duely?
Je to okořeněné svátky. Dostali jsme nějaké volno, na Ježíška jsem byl doma. Těžko se mi tohle hodnotí, každý by chtěl mít klidné Vánoce. Ale je pak vidět, jak když přijde plný dům, tak asi smysl to má.

Nyní vyrážíte dvakrát na led soupeře. Co vás čeká?
My asi letos ještě nezažili lehký zápas. Vše je vyhecované, do všeho musíte jít naplno po celých šedesát minut. Tabulka je hrozně vyrovnaná a vyloženě v utkáních není favorit.

Přesto, přišel v tabulce posun výš, dýchá se tedy lépe?
Koukat na tabulku by se úplně nevyplatilo. Musíme jít zápas od zápasu a získat co nejvíce bodů. On nám to pak někdo sečte na konci. To se říká a je to pravda. Na konci účet máte a někdy vám může stačit 70 bodů na desítku, jindy ani 75 ne. Série, kterou jsme měli, nebyla na psychiku nic příjemného, ale teď se prezentujeme úplně jinak a můžeme být spokojeni. S výsledkem dnes určitě.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!