Ohlasy 32.kolo

Když vedeme o dva góly, zápas bychom měli vyhrát, říká Filip Suchý

Indiáni sehráli první zápas v roce 2021 a na začátek roku je nečekal vůbec snadný úkol. Na západ Čech zavítal lídr z Třince. Přestože měla Škodovka zápas dobře rozehraný, nakonec bere jeden bod za prohru v prodloužení. Dvě branky dnes zaznamenal Filip Suchý, který nám po zápase pověděl nejčerstvější dojmy z utkání.

Utkání s Oceláři začalo ve velkém tempu, první šance si vypracovali hosté, ale skóre se měnilo na druhé straně, když právě Filip Suchý prostřelil Štěpánka. Vedoucí tým tabulky ovšem záhy vyrovnal, ale Suchý v oslabení opět poslal do náskoku plzeňskou Škodovku. "Při prvním gólu mě Petr Straka od mantinelu parádně našel a já to naštěstí dobře trefil k tyčce. Při druhém v oslabení Milan Gulaš kotouč nastřelil do mantinelu, já měl pocit, že jejich beka mohu trošku prohnat, puk se posléze odrazil přímo ke mě, tak jsem zavřel oči a padlo to tam," popisuje své trefy Filip Suchý.

V prostředním dějství navýšil domácí vedení Petr Kodýtek, ovšem poté už se radovali pouze hosté, v čem viděl problém plzeňský hráč? "První třetina od nás nebyla špatná, následně jsme ale přestali vyhrávat osobní souboje, což se proti takovému týmu jako je Třinec nevyplácí. Oni nás pak začali přehrávat, nicméně zápas jsme si prohráli sami, když vedeme o dva góly, tak bychom utkání měli dovést do vítězného konce," říká plzeňský útočník.

Ani jedno z mužstev není v ideální formě, přesto je nadále Třinec vedoucí tým tabulky. Je tedy získaný bod hodně nebo málo? "Za získaný bod musíme být rádi, ovšem do dalších zápasů se musíme herně zlepšit, nadále sbírat bod po bodu, ale priorita je vyhrávat duely za tři body." Před sezónou by si to možná málokdo dokázal představit, ale na začátku nového roku je Filip Suchý nejlepším střelcem plzeňského mužstva, jak se to poslouchá? "Potěší to, nicméně když jsme dneska prohráli, tak na to vůbec nemyslím," dodává hráč s číslem 42 na zádech.

Sestava se nyní hodně rotuje, Suchý se přesunul z křídla prvního útoku na centr druhé formace, velký problém v tom samotný hráč ale nevidí. "Já jsem dříve hrával centra, takže to pro mě není žádná novinka. Já se snažím hrát pořád stejně, tak abych byl hlavně prospěšný týmu." Již zítra čeká Plzeň se stejným soupeřem odveta, co zlepšit, aby byl výsledek opačný? "Koukneme se na video, zhodnotíme naše chyby a budeme doufat, že to bude lepší. Nyní půjdou zápasy v rychlém sledu, musíme se teď dobře připravit na zítra, abychom hráli lépe a hlavně vyhráli," hlásí na závěr Filip Suchý.