Ohlasy ČF2

Klíčem byla ubráněná oslabení, myslí si Branislav Kubka

Plzeň - I druhý čtvrtfinálový duel se Škodovce podařilo dotáhnout do vítězného konce. Kohouty na svém ledě porazila 4:2 a na Moravu pojede s vedením 2:0 v sérii. Duel na tiskové konferenci zhodnotil spolehlivý zadák Branislav Kubka a útočník Miroslav Indrák, tedy střelci gólů Plzně ve druhé třetině.

„Snažil jsem se nějak trefit bránu, jinak jsem to vůbec neřešil,“ prozradil Branislav Kubka o svém gólů, kterým upravil stav zápasu na 2:1. Předtím se indiáni museli bránit velkému počtu oslabení. Vše ale zvládli. „A to podle mě bylo klíčové. Udrželi jsme ten stav a na konci třetiny dali dva góly. Byla to velká psychická výhoda,“ myslí si slovenský bek.

¨

Na 3:1 upravoval v přesilové hře mladý útočník Miroslav Indrák, jenž se parádně protáhl přes bránícího beka a i s trochou štěstí procpal puk do branky. „Vracející se hráč do toho trochu i ťuknul a brankáři to propadlo nad lapačkou. Měl jsem určitý plán, ale když jsem viděl, že do toho strká obránce hokejku, tak už jsem se snažil hlavně pokrýt kotouč,“ popsal Indrák nakonec vítěznou trefu.

Dnešní zápas byl více přiostřený, strhlo se hned několik šarvátek - zkrátka play-off. „O něco ostřejší to bylo, to je pravda. Jinak to ale byl podobný zápas, akorát padalo více gólů,“ říká Kubka, jehož doplnil i Indrák: „Olomouc nám nedá nic zadarmo, my jim také ne. Ale potyčky k play-off patří.“

A právě v tyto momenty se Škodě velice vyplácí herní styl Ryana Hollwega. Americký borec rozdal včera rekordních 11 hitů, dnes 8. „Ryan hraje tvrdý hokej, je to jeho styl. Soupeři už se ho začínají i bát, to je pro nás výhoda,“ chválí svého spoluhráče útočník s číslem 95 na zádech.

Klíčové jsou ovšem i výkony brankářů. Oba podali vynikající výkony - Matěj Machovský i Branislav Konrád jsou velkými oporami svých týmů. „Je to jedna z hlavních rolí. Náš Machy zachytal výborně, ty dva zápasy jsme vyhráli i díky němu,“ má jasno Miroslav Indrák.

Západočechy nyní čekají dva těžké duely na půdě Olomouce. První se hraje v páteční podvečer, druhý v sobotu odpoledne. „Musíme si dobře odpočinout a hrát u nich tu svoji poctivou hru. Věřím, že tam jeden či dva zápasy vyhrajeme,“ vyhlíží boje na olomouckém stadionu Branislav Kubka. „Myslím si, že hrajeme venku dobře. Pojedeme tam tedy vyhrát!“ velí Miroslav Indrák.