Ladislav Čihák

Kluci si možnosti být na ledě ohromně váží, říká trenér Ladislav Čihák

Plzeň - V době celosvětové koronavirové pandemie sáhlo vedení indiánů k nezvyklému kroku. Vzhledem k nemožnosti ani trénovat na uzavřeném sportovišti, tedy v domovské LOGSPPED CZ Aréně, vyrazil A-tým v rámci přípravy na venkovní kluziště do Dobříše.

Pokud navíc bude situace i nadále podobného rázu, hodlá extraligová Škoda v tomto způsobu trénování pokračovat: „Pokud nám to podmínky umožní, tak bychom zde chtěli zůstat,“ říká hlavní trenér Plzně Ladislav Čihák. „Dnes si uděláme trénink venku po několika skupinkách, uvidíme, jaké bude počasí. Čtvrtek i pátek počítám, že budeme tady,“ doplňuje.

Mužstvu navíc dnes přálo i počasí, takže tvrdé úvodní dávky na ledě byly trochu snesitelnější: „Myslel jsem, že kluci budou vypadat hůře, možná jsem mohl ještě více naložit (úsměv). Ne, vážně. Udělali jsme standardní trénink zaměřený hodně na bruslení. Kluci vypadají dobře, je vidět, že jsou poctiví, stále se tomu věnují. Já věřím, že ta naše cesta je správná, trpělivá. Teď v tom jenom pokračovat,“ neskrývá nadšení a dodává: „My jsme rádi, že jsme byli na ledě. Trénink byl dobrý, takový standard. Dlouho jsme na ledě nebyli, je to i trochu něco jiného než v hale. Šlo nám ale hlavně o to, abychom bruslili. Tento týden na to bude hodně zaměřený, aby kluci najeli kilometry. Příští se již chceme zaměřit na situace v rovnovážných stavech, hru na malém prostoru, osobní souboje...“

Jak dlouho ale budou Západočeši v azylu, nikdo netuší. „Je pravda, že dříve jsem byl více na trní, hodně vše sledoval. Teď už nechci říct, že jsem apatický, protože je potřeba být stále v obraze, máme tady nějakou práci, ale je pravda, že už to není v takové intenzitě. Situace se mění ze dne na den, je to takové nestabilní,“ krčí rameny plzeňský lodivod.

Ovšem jak sám potvrzuje, něco jiného byly poslední necelé dva týdny na suchu a něco jiného je objevit se mezi mantinely: „Stoprocentně, je to diametrálně rozdílné od běhání či posilování. Proto chci, aby kluci najezdili nyní kilometry. Není to pro ně nic jednoduchého, zase do toho naskočit, ale přistoupili k tomu perfektně. Je vidět, že si toho ledu váží (úsměv).“

První den mimo své prérie ve vyhnanství se tedy povedl. „Je to zde krásné, ideální, navíc mají hezké mantinely, celkově pěkné prostředí. Počasí zatím super, takže co více si přát,“ uzavírá Ladislav Čihák.