6. třída

Kluci zůstali aktivní i v lockdownu, těší hlavního kouče šesťáků Bořka Hanzlíka

Plzeň - Mladí indiáni sice nemohou hrát jakékoliv zápasy, po tvrdých opatřeních zavedených naší vládou kvůli coronaviru ale alespoň mohou určitým způsobem začít trénovat.

Šesťáci zatím stihli ve své soutěži šest utkání, čtyřikrát se přitom radovali z výhry. Avšak tvrdá opatření jejich snažení v polovině října rázně uťala. Ne však zcela ukončila. „Kluci rozhodně nezaháleli. Díky spolupráci s vedoucí a rodiči byli trenéři s hráči v kontaktu celkem pravidelně. Ke kontaktu jsme využívali jednak WhatsApp, případně mail,“ popisuje nelehké časy hlavní trenér Bořek Hanzlík a upřesňuje, co přesně na budoucí hvězdy čekalo: „Po dobu, co jsme nemohli na led, jsme trénovali jednak pomocí projektu ČSLH Trénuj jako hráči NHL. Kluci také dostávali pravidelné pohybové úkoly, plnily výzvy. Samozřejmostí byl i tréninkový deník, do kterého si zaznamenávali svoje tréninkové aktivity a kterými se mohli chlubit. Kladnou odezvu jsem zaregistroval od všech kluků.“ 

Až nedávno tvrdá opatření povolila, rázem se tak vedení rozhodlo ke společným aktivitám. „Jakmile jsme se mohli scházet, rozdělili jsme se na tři skupiny a třikrát týdně trénovali jednak v prostorech zimního stadionu, kde jsme pilovali jak hokejové dovednosti, i když pouze s míčkem, tak přesnost na hokejové střelnici, ale i na hřišti. Využívali jsme také i Škodapark. Jednak k rozvoji vytrvalosti, ale i herního myšlení v různých hrách,“ popisuje široký výčet lodivod.

„Od minulého týdne můžeme omezeně trénovat na ledě, kluci jsou ve dvou polovinách a trénují denně, aby si co nejdřív osvojili dovednosti, které nabili v srpnu a poté částečně je zapomněli. Využili jsme i možnost zajet na venkovní hokejové hřiště do Stříbra, které umožňuje simulovat standartní hokejový zápas, který jinak kluci v těchto dnech nemohou zažít kvůli vládním omezením. Tamní hokejového prostředí bychom chtěli využívat i nadále do té doby, kdy se trénování dětí vrátí k normálu,“ uzavírá Bořek Hanzlík.