Ohlasy KLA - PLZ

Lukáš Pulpán: Za stavu 3:0 jsme měli využít další šance

Kladno – Po dlouhé době se indiáni vydali k extraligovému zápasu na Kladno, domů se ale vrací s prázdnou, když ve druhé a ve třetí třetině inkasovali hned sedm gólů.

Po 23 minutách vedli indiáni na Kladně 3:0 a vypadalo to, že zápas mají ve svých rukou. Pak ale Rytíři nastartovali velký obrat, během kterého dali pět branek v řadě za sebou, a nakonec se radovali z výhry 7:5. „Bohužel, za stavu 3:0 jsme tam ještě měli šance a měli jsme přidat čtvrtý gól. Místo toho jsme dostali na 1:3, pak z přesilovky na 2:3 a už to bylo nervózní,“ hledal zlomový bod po zápase obránce Lukáš Pulpán.

Domácí zvládli ještě ve druhé třetině vyrovnat, a dokonce se dostali do vedení 4:3. „Jak vyrovnali, tak začali bruslit a dostali znovu chuť. My jsme si to přestali protečovávat k nim do pásma, jak jsme to dělali dobře v první třetině. Ztráceli jsme tak puky u nich na modré čáře a oni z toho chodili do protiútoků,“ popisoval Pulpán, co se Západočechům přestalo dařit.

Vstup do závěrečné třetiny ale rozhodně nebyl podle představ, Rytíři hned v úvodu přidali pátý gól a odskočili tak na rozdíl dvou branek, Michal Moravčík pak rychlým zásahem znovu jen snížil na 4:5. „Třetí třetinu jsme se pak zase zvedli, ale už to bohužel nestačilo na obrat. Na přesilovky se budeme muset podívat a trenéři nám to rozeberou,“ zmínil zkušený obránce další důležitý moment.

Zatímco domácím totiž přesilovky pomohly nastartovat velký obrat, Plzeň se v nich gólově prosadit nedokázala, jen s výjimkou trestného střílení Milana Gulaše. Páteční zápas teď indiáni musí hodit za hlavu a připravit se na bitvu s Dynamem. „Je to pořád první čtvrtina a pořád to bude boj o každý bod. My se na to musíme připravit a v neděli doma vyhrát,“ velí Pulpán.