Ohlasy LIB

Machy nás v bráně drží, ale my nepomáháme, mrzí Kubalíka

Plzeň – Indiáni na libereckém ledě nenavázali na první letošní výhru, kterou si připsali ve Zlíně, s místními Tygry totiž prohráli 1:2. Další nepovedený mač hodnotil Dominik Kubalík.

A přitom to se Škodovkou zkraje střetnutí nevypadalo vůbec zle! Už ve druhé minutě se po pasu Miroslava Indráka přesnou střelou švihem prosadil Dominik Kubalík: „Myslím si, že jsme začali přesně tak, jak jsme si řekli. Hráli jsme jednoduše, agresivně a dostali se do vedení 1:0. Poté se nám nabídly další dobré příležitosti, měly jsme trestné střílení, pak i Kuba Lev měl velikou šanci, ale nic jsme neproměnili.“ Ano, to byla veliká škoda. Schleissovo trestné střílení lapil liberecký gólman Will a dorážku Lva do prázdné brány zastavil na poslední chvíli betonem. S Plzeňskými to rázem začalo jít z kopce. „Dostali jsme sice na 1:1, ale po první třetině to ještě nebylo tak špatné. Potom jsme zase úplně přestali hrát a Liberec se do toho dostal, byl lepším týmem,“ uznává západočeský střelec.

Paradoxem utkání byl druhý gól Severočechů, který zaznamenal Mário Bližňák, jenž ještě v jarním play-off bojoval za tým s okřídleným šípem na prsou. Po Eriku Hrňovi, který Plzeň sestřelil v utkání s Třincem, se tak slovenský forvard stal už druhým bývalým harcovníkem, jehož trefa uzemnila plzeňské naděje na úspěch do té nejtemnější propasti. „Byl to Máriův typický gól, on má rád tyhle dorážky a situace kolem branky. Umí to dobře a znovu to potvrdil. Je to divný, že ho dal zrovna nám, ale už je to prostě tak – hraje za Liberec a bojuje pro ně,“ říká Kubalík.

A co dál? Jak ven z této šlamastyky, když už v dalším kole hostí indiáni dalšího velmi nepříjemného soka z Olomouce? „Musíme se z toho poučit, dáváme málo gólů. Samozřejmě, že jen na jeden gól se vyhrávat nedá, Machy nás v bráně drží, co to jen jde… Ale my mu prostě nepomůžeme,“ uvědomuje si Dominik Kubalík, že indiáni potřebují zlepšit produktivitu. A na závěr elitní útočník Škody dodává: „V kabině se o naší situaci bavíme, start to samozřejmě nebyl ideální. Ale teď na to nesmíme myslet, hodit to za hlavu, protože v pátek nás čeká další zápas a doufám, že to zvládneme.“