Matěj Machovský #35

Matěj Machovský #35: Když jde o reprezentaci, musí se vše skloubit za každou cenu!

Oulu (Finsko) - Gólman bronzových Západočechů Matěj Machovský se připojil k reprezentaci a již absolvoval i trénink. Nyní se celý výprava přesouvá k zápasům do Finska.

Matěji, jaké jsou pocity po prvním reprezentačním tréninku?
Měl jsem z toho trochu strach, protože jsem nebyl týden, vlastně téměř dva, na ledě. Ale musím říct, že to nakonec bylo docela dobré.

Takže trénink jste si s národním týmem užil?
To si užijete vždycky. Jen ty tréninky mají obrovský náboj, každý se snaží odvést maximum. Jsou tu vlastně nejlepší hráči, kteří jsou k dispozici, takže jsou to i velké zkušenosti.

Stihl jste vůbec nějakou dovolenou nebo odpočinek?
Nene. Byl jsem týden ještě v Plzni, než jsem vyřešil nějaké věci, navíc jsme měli rozlučku s fanoušky. Pak jsem jel domů v sobotu a v neděli zase zpátky, kdy mi volali z reprezentace. Takže jsem nestihl nic.

Jak jste se o nominaci dozvěděl?
Zavolal mi pan Vůjtek. Ptal se mi, jestli jsem doma a jestli chci a můžu přijet. Já říkal, že bez problémů, že taková nabídka není každý den, takže jsem to okamžitě otočil a jel zpátky (úsměv).

Ztracené volno vás tedy jistě příliš nemrzí...
Volno je vždycky příjemné, ale když je reprezentace, tak se to musí skloubit za každou cenu. Volno přijde potom a uvidíme, co z toho nyní bude.

Bylo vám řečeno, jaká je teď situace?
Já myslím, že role jsou jasně dané. Pokud nikdo nepřijede, tak bych měl jet jak trojka, jinak jedu domů, takže uvidíme.

Nyní jsou vaším soupeřem Finové, co od nich čekat?
Oni dobře bruslí, bude to hodně nátlakový hokej. Hodně se srážejí, takže určitě nic lehkého.

Utvořili jste plzeňský pokoj?
Kubalda s Kubou Jeřábkem si již zabrali pokoje před tím. Oni jsou spolu úplně všude, jsou jak dva bratři (smích). Já vyfasoval Tomáše Voráčka Mladé Boleslavi, je to fajn kluk, tak se alespoň více poznáme.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!