Ohlasy 11. kolo

Měli jsme navýšit náskok v první třetině, mrzí Filipa Suchého

Plzeň – Modrobílí před reprezentační pauzou zavítali do Zlína, kde svedli s domácími tuhou bitvu. Vše nakonec rozhodly pouhé tři góly.

Hosté přitom do utkání vstoupili lépe, měli více ze hry, ujali se vedení a kormidlo nasměrovali správným směrem. „Myslím si, že kdybychom přidali v první třetině ještě nějaké góly, tak bychom to pak zvládli. Bohužel jsme nestříleli a soupeř následně dvěma góly duel otočil,“ popisuje útočník Filip Suchý.

Západočeši tak završili sérii tří utkání během pěti dní před reprezentační pauzou. Na své konto zapsali jediný bod z duelu s Olomoucí, následoval nezdar se Spartou a dnes na ledě ševců. Dosud přitom modrobílí ztratili v řadě maximálně dvě kola. „Asi každý tým si tím v sezóně projde. My se z toho nyní budeme muset vyhrabat přes reprepauzu a pořádně se připravit na další zápasy, abychom se zlepšili,“ vyhlašuje dravý forvard, který již letos zatížil konta soupeřů v extralize devíti góly a stejným počtem asistencí.

Dnes však žádný bod nepřidal, nepomohlo ani sedm vyloučených na straně Beranů. Sám dvaadvacetiletý forvard strávil na ledě během nich přes deset minut. Co tedy chybělo? „Těžko říct. Myslím si, že nějaký ten klid na hokejkách také hraje svojí roli. Musíme to sehrávat lépe, dnes jsme z řady přesilovek využili jedinou. V těchto situacích bychom si měli pomáhat,“ říká.

Škoda k dohrávce jedenáctého kola nastoupila pouze se třemi útoky, v tom ale Filip Suchý, který nedávno s Plzní prodloužil smlouvu, problém neviděl. „Ne, to ne. Myslím si, že v tom není nějaký rozdíl. V nějakých ohledech je to paradoxně i lepší, třeba že jsme neustále v tempu. Na to se určitě vymlouvat nebudeme,“ uzavírá.