Příchod Moravčík

Michal Moravčík se vrací domů, s Plzní podepsal smlouvu do konce příští sezóny

Indiáni před poslední čtvrtinou základní části získali cennou posilu do obranných řad. Pro návrat ze zámoří se rozhodl Michal Moravčík, který se s vedením Montrealu dohodl na předčasném ukončení smlouvy.

Téměř dvoumetrový zkušený obránce slavil s Plzní na jaře zisk bronzových medailí a poté svými přesvědčivými výkony na mistrovství světa zaujal skauty v Rusku i v zámoří. Nakonec se rozhodl společně s parťákem Davidem Skleničkou pro odchod do slavného celku Montreal Canadiens. V jeho dresu se plzeňský odchovanec nakonec do NHL neprobojoval, většinu času strávil v AHL (20 zápasů, 1 gól a 2 asistence) a naposledy přišel přesun do ECHL do celku Brampton Beast.

Čtyřiadvacetiletý obránce je rodákem z Klatov a odchovancem modrobílého hokeje. Do extraligy naskočil již v sezóně 2012/13 a odehrál celkem 211 zápasů. V nich zaznamenal 47 bodů (14+33) a v pro obránce zejména sledované statistice +/- má aktuálně +53. V reprezentačním dresu Michal Moravčík zatím zapsal 17 utkání, dalších šest v kategorii do devatenácti let.

„Michal bude určitě pro naši obranu posilou a samozřejmě ho rádi znovu v týmu přivítáme. S naším klubem se dohodl na smlouvě do konce letošního následujícího ročníku extraligy s dodatkem, že v případě zajímavé nabídky ze zahraničí se můžeme domluvit na jeho odchodu,“ uvedl k podpisu smlouvy Tomáš Vlasák, sportovní manažer HC Škoda Plzeň.

„Na příchod Michala se samozřejmě těšíme. Víme, jak hraje a co od něho očekávat. Věříme, že pro nás bude výraznou posilou pro závěrečné boje v základní části,“ kvituje návrat vysokého obránce hlavní kouč HC Škoda Plzeň Ladislav Čihák. „Osobně si cením především toho, že Michal chce hrát za Plzeň a má touhu nám pomoct. Je naším odchovancem a pro nás je cenné, že se vrací domů. Momentálně není jasné, kdy nastoupí do extraligového utkání, nejprve si o tom s ním musíme pochopitelně promluvit a probrat, jak se bude cítit po fyzické stránce.“

„Těším se na kluky do kabiny a také na to, že si s nimi budu moct opět zahrát v jednom týmu! Z Kanady jsem sledoval každý zápas Plzně, a dokonce se mi podařilo vidět i několik utkání v přímém přenosu,“ řekl sám Michal Moravčík. „Kluci udělali velký kus práce v Lize mistrů a zaznamenali skvělý výsledek, jen je škoda, že se nepodařilo dojít až do finále,“ těší ho výsledky Plzně z mezinárodní soutěže.