Ohlasy 41.kolo

Miroslav Svoboda #32: Bylo to těžké. Jsem rád, že jsme to zvládli!

Plzeň – Připsal si sedmadvacet zákroků, jeden těžší než druhý. Přesto Miroslav Svoboda proti svému bývalému klubu za svá záda propustil pouze jediný kotouč a byl tak hlavní strůjcem vítězství indiánů.

Miroslave, jak moc to pro vás dnes bylo náročné utkání?
Bylo to těžké. Ovšem zvládli jsme to a to je důležité.

Berete zápas proti bývalému klubu stále výjimečně?
Já se vždy těším, kluky znám. Jsem rád, že jsme vyhráli. Proti Třinci, Hradci či Brnu je to vždy důležité, jsou to šíleně těžcí soupeři. Každý zápas proti nim, který zvládneme, je pro nás skvělý.

Byl nějaký ze spousty zákroků klíčový? Například ke konci nepříjemná teč…
Ne, to ne. Spíše jsem měl teď horší zápasy, tak jsem se dnes do toho snažil hlavně dostat. Při tlaku ve druhé třetině přišly dvě nepříjemné střely, tam jsem se uklidnil a začalo mi to jít. Snad jsem se po těch třech duelech do toho zase konečně dostal.

Přesto přišla poměrně brzká inkasovaná branka…
On je hráč, který má hrozně moc zakončení, je těžké si něco vybrat. Já si hlídal místo mezi betony a on to dal na lapačku. To je pak těžké zareagovat, když se soustředíte na něco jiného. Každý rok dává spoustu gólů, dokazuje svou kvalitu. Klobouk dolů před ním.

Poprvé jste Třinec porazili za tři body. Byl to nejtěžší soupeř?
Nyní je to na body vyrovnané. Jsem rád, že jsme to dnes dotáhli a třeba, kdybychom je dostali v play-off, můžeme vyhrát i bez prodloužení. Je důležité si to takto osahat s každým soupeřem.

Vypadalo to, že se občas na spoluhráče zlobíte…
My jsme bojovali, ale zbytečně jsme si to držením puku sami komplikovali. Máme málo obránců, tři, čtyři nám chybí ze základu. A to už je znát. Musíme pak hrát jednoduše a ubojovat to. Nemůžeme vymýšlet nic velkého. To nejde v této situaci. I proto si cením, že jsme to dnes zvládli.

Je právě tato situace pro gólmana o to složitější?
Když vypadli všichni v jednom utkání, bylo to v dalším zápase pochopitelně těžké, než si vše sedne. Myslím si, že dnes to již bylo dobré, nemůžeme být extra na co naštvaní.

Vyhlížíte již olympijskou přestávku nebo byste naopak raději jel dál?
Nyní je toho opravdu dost, jistě nám to pomůže všem. Potrénujeme a budeme připraveni na play-off. Nyní hrajeme na pár kluků, kteří jsou na ledě pořád. Takže nám to jistě pomůže. Dalším, kteří jedou, to zase pomůže si odpočinout od toho extraligového koloběhu.

Co očekáváte od duelu v Olomouci?
Před tím jsme jeli den dopředu, ale zápas nám nesedl, nyní musíme odehrát lepší. Pojedeme až v neděli, takže zítra potrénujeme a budeme se snažit vyhrát. Bude to ovšem velmi těžké, všichni potřebují body, je to obtížné proti každému.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!