Ohlasy 16.kolo

Miroslav Svoboda #32: Sezóna je dlouhá, jedeme dál!

Plzeň – Indiáni po třinácti duelech nebodovali, vaz ji zlomilo čtvrté venkovní utkání v řadě, kdy modrobílí v Olomouci navíc poprvé v sezóně neskórovali.

Míro, asi nyní po zápase špatné myšlenky, že?
To asi jo. Ale my to musíme rychle hodit za hlavu, v úterý totiž již jedeme na Spartu a tam to také nebude vůbec jednoduché. Nyní nás čeká dlouhá cesta domů, budeme to ještě mít v hlavách. Zítra je však trénink, musíme se dobře připravit. Sezóna je dlouhá, jedeme dál.

Dá se říci, čím to, že jste dnes utkání takto nezvládli?
Byl to čtvrtý zápas venku, je to velice těžké. Mimo náš led se nám navíc nehraje dobře, nevíme, čím to je. Čtyřikrát je hodně, teď bude ještě pátý. Musíme se podívat na video, ale nemá cenu se v tom moc hňácat. Prostě jsme dostali laciné góly. V podstatě všechny, domácím navíc dobře zachytal Konrád a my byli naopak trochu bezzubí.

Je hodně znát, že se nyní hraje třikrát v týdnu, vy navíc stále venku?
To je druhá věc. Hráli jsme těžká utkání. Ohromně těžká. S Libercem, ve Zlíně, v Litvínově, v pátek v Třinci… Nevyšly nám výsledky v prodlouženích, tak možná i to je trochu v hlavách. Samozřejmě únava se totiž po vítězství vstřebává úplně jinak. Ale jak říkám, nedá se nic dělat, jedeme dál.

Měli jste tlak zejména ve druhé části. Tam se zápas lámal?
Vždycky ta šance je. My například vedli nad Brnem 3:0 a oni nám to otočili… Bohužel nám to dnes nevyšlo. Ale dali jsme do toho všechno. Na Spartě k tomu musíme přistoupit ještě lépe.

V čem měl dnes soupeř navrch?
Tím, že dali góly. Podařilo se jim se prosadit hned dvakrát v první části, do poloviny utkání přidali třetí. Byli produktivní, o ničem jiném to nebylo.

Vraceli jste se nějak k desetigólovém utkání ze začátku soutěže?
Ne, vůbec ne. To už je strašně dlouho. K tomu vůbec nemá cenu se vracet. Nyní hrají úplně jinak než ve třetím kole, takže nás to ani nenapadlo.

Když se vrátíme o zápas zpět. Jak se vám hrálo proti Třinci, kde jste řadu let působil?
Oni mají dobrý mančaft, hodně nebezpečné hráče. Navíc speciálně ve Werk areně se příliš nevyhrává. Od té doby, co jí postavili, tam mnoho zápasů neztratili. Takže tam se hraje opravdu těžko.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!