Příprava tříd

Mladí indiáni napříč kategoriemi jsou v plné přípravě!

Plzeň - Mládežnická družstva indiánů mají za sebou první polovinu letní přípravy, ještě jeden měsíc je ale čeká.


9.třída
Před vstupem do nové sezóny Český hokejový svaz provedl řadu změn. Mládežnické soutěže rozšířil o devátou třídu, tu na západě Čech povede Pavel Vostřák. Aktuálně se hráči připravují napříč Plzní, nechybějí ani fotbalová utkání. 
"Musím kluky pochválit za přístup k tréninku. Je vidět, že se chtějí zlepšovat. Pro hráče je to trošku asi něco jiného, ale už se naučili trénovat, jak bych si představoval," popisuje bývalý vynikající útočník. "Každou středu chodíme na led, kde se věnujeme hlavně technice bruslení a ve čtvrtek máme trénink na fotbalovém hřišti v Ledcích. Blok uzavřeme koncem června a na ledě začneme 27. července. Čeká nás hodně zápasů, soustředění a zájezd do Švýcarska. Kluci se mají na co těšit," doplňuje. 


8.třída
O rok mladší tým povede František Roubal. Přípravu absolvují hráči ročníku narození 2006 od čtvrtka devátého května s předpokládaným ukončením 27. června. Přípravy se účastní 19 hráčů a 2 brankáři. A to včetně čtyř hráčů, kteří byli v minulé sezóně na hostování v Třemošné a v Rokycanech.
"Snažíme se, aby tréninky byly pestré, a proto jsme každý den v týdnu na jiném sportovišti. V pondělí ve Škodaparku v Doudlevcích, kde využíváme beachvolejbalové hřiště pro běhy a různé hry v písku, basketbalové hřiště, hřiště na malou kopanou a nohejbal. Na druhou část se přesouváme na Homolku, kde je pro hráče připravena méně příjemná část tréninku v podobě různých běžeckých okruhů nebo výběhů do kopců. V úterý máme zařazen, i v přípravném období, jeden trénink na ledě. Nevěnujeme se na nich žádným nácvikům, ale z větší části různým formám hry, a to jak na malém prostoru, tak na celé hřiště s omezeným počtem hráčů. Hráči musí být v těchto činnostech neustále v pohybu a rozvíjejí tak svou kondici formou, která je baví nejvíc. Ve středu využíváme prostory 31. ZŠ na Lochotíně, kde máme k dispozici tělocvičnu o rozměrech 11x18 metrů kompletně pokrytou žíněnkami a spolupracujeme s trenéry z plzeňského oddílu juda. Pro kluky se jedná o zpestření a zároveň o výborné tréninky na obratnost i sílu. Zapojují svalové skupiny, o kterých možná ani nevěděli, že je mají. Ve čtvrtek máme na programu palubovku na zimním stadionu a následně bazén na Chodském náměstí. Na palubovce se můžeme díky velkému počtu pomůcek zaměřovat na rozvoj síly, rychlosti, obratnosti i pohyblivosti, kolektivním hrám (fotbal, basketbal, házená) v různých modifikacích. Týdenní cyklus zakončujeme v pátek v Koloseu na Lochotíně. Tréninky se doposud střídaly, jeden týden aerobní na BOSU vedený profesionální trenérkou a druhý týden kruhový trénink s prvky boxu, který je zaměřený více na sílu a dynamiku. Mimo tyto tréninky jsme odehráli fotbalová utkání v Nýřanech proti hráčům místního oddílu, tam se také zúčastníme v neděli 9. června fotbalového turnaje osmi týmů, v úterý 11. června máme domluvený florbal v Tlučné a jednáme o utkání s hokejbalisty HBC," popisuje lodivod indiánů. 


7.třída
Sedmáky bude mít nově pod svými křídly Bořek Hanzlík. "Od začátku května se kluci - budoucí sedmáci - připravovali čtyřikrát týdně, nabírali kondici, zlepšovali se v házené, basketbalu, fotbalu a hlavně v obratnosti. Dvakrát jsme vždy byli na palubovce ZS, jedenkrát v areálu Škodaparku a v přilehlém lesním parku Homolka. Týdenní přípravu vždy zakončujeme ve fitness Koloseum na Lochotíně. Nechybí ale také pravidelný plavecký výcvik, hlavně kvůli nápravě jednostranné zátěže ze sezony. V současné době mají hráči na programu dvoutýdenní hokejový blok na ZS Košutka promíchaný s všeobecnou přípravou. Ten je zaměřen na rozvoj bruslařských dovedností a techniky práce s hokejkou," popisuje hlavní trenér.


6.třída
Šesťáky do nové sezóny povede Václav Benák. Hráči ročníku narození 2008 rovněž letní drill načali devátého května a ukončí jej sedmadvacátého června závěrečným fotbalem ve Vochově. Pravidelný rytmus zahrnuje trénink na ledě v pondělí na ZS Košutka, v úterý na fotbalovém hřišti ve Vochově. Ve středu je čas na regeneraci. Ve čtvrtek se příprava přesouvá do sídla indiánského kmene na palubovku a stejně tak v pátek, kdy ale navíc přibývá plavecký trénink. "V takovém cyklu jedeme od začátku až do konce letní přípravy. Plus máme zpestření v podobě fotbalových a hokejbalových přátelských utkání. Navíc se ve Zruči osmého června zúčastníme fotbalového turnaje. S klukama jsem spokojen, jsou šikovní," hodnotí aktuální období trenér.    


4. a 5.třída 
Přesouváme se k prvnímu stupni sportovních tříd, dvě nejstarší povede povede Milan Volák. "V měsíci květnu probíhala suchá příprava čtyřikrát týdně. V pondělí byli hráči na ledě, poté až do čtvrtka v tělocvičně. Zde se hlavě zaměřujeme na obratnost, rychlost, dovednosti, strečink a hry. Podobně se bude vše vyvíjet i v měsíci červnu," popisuje.

Bruslička, 1., 2. a 3.třída
Nejmenší indiány má na starosti Zdeněk Pata. "Třetí třída trénuje třikrát týdně, využíváme fotbalové hřiště v Liticích i Losiné a palubovku na ZS v Plzni. Sehráli jsme vícesportovní turnaj v Rokycanech, kde jsme zvítězili. Dále se zúčastníme hokejbalového turnaje ve Stříbře a budeme organizátory společně s fotbalovým klubem Litic turnaje v minikopané, kterého se samozřejmě také zúčastníme. Druhá a první třída trénuje dvakrát týdně v tělocvičně a venkovním hřišti 11.ZŠ na Borech (Šedivka). Již druhým rokem trénujeme v létě i s těmi nejmladšími. Děti ročníku narození 2014 a 2015 trénují jednou týdně také na 11.ZŠ, budoucích indiánů ročníku 2014 chodí pravidelně v počtu 17 až 25 dětí. Jsme asi jediným oddílem v republice, který zapojil do letní přípravy tři až čtyřleté děti. V těchto kategoriích se zaměřujeme především na všestrannost. Hlavním cílem je vypěstovat v dětech radost z pohybu a lásku ke sportu. Jsem především potěšen ročníkem 2014 a 2015, neboť tréninky si opravdu užívají a dělají neuvěřitelné pokroky," hodnotí.


FOTOGALERIE ZDE!