Ohlasy VIT

Mrzí mě zbytečné chyby i neproměněný nájezd, hodnotí smutně další prohru kapitán Gulaš a těší se na Bolzano

Počtvrté za sebou indiáni svého soupeře výrazně přestříleli a počtvrté za sebou padli. Tentokrát až v nájezdech, přesto je zklamání po zápase veliké. Milan Gulaš však věří, že je na čem stavět a vše se může zlomit už v úterý proti Bolzanu, to totiž bude v mnohých ohledech jiné utkání.

Milane, jak byste popsal tu nelichotivou situaci, ve které se nacházíte?
Za svůj hokejový život jsem takové krize zažil. Samozřejmě je to nepříjemné, ale potřebujeme s tím pracovat tak, že musíme začít od černé práce. To nám stále chybí. Blokování střel, bojovnost, takový ten nepěkný hokej, který se nikomu nelíbí, ale je účinný. Na krásu se nedá hrát. Teď nám to nelepí a musíme tedy odmakat více té černé práce. Ve všech čtyřech zápasech jsme byli střelecky aktivnější, všechny jsme přebruslili, ale máme jen bod.

Jaký byl váš záměr při nájezdu?
Byl to absolutní paskvil, nesmysl. Měl jsem myšlenku, že pojedu podobně jako při gólu v zápase, ale nemám rád, když jedu nájezd ve veliké rychlosti, tak jsem zvolil něco jiného a nedopadlo to vůbec dobře. Patrik Bartošák je skvělý reprezentační gólman, ale to mě neomlouvá, nájezd jsem nezvládl a mrzí mě to.

Nemrzí více gól do šatny na 2:2 sedm sekund před koncem?
Bohužel naše klasika. Je to naše hloupost, kterou teď děláme často. Začalo to u mě a zblokované střely, nakupily se další chyby, gól stejný jako ten první. Dostáváme branky v posledních minutách a to nás strašně sráží. Na druhou stranu je z čeho brát. Týmy přestřílíme, přebruslíme a máme na čem stavět. Nesmíme klesat na mysli, je to o tvrdé práci. Jsem rád, že přijde reprezentační pauza a vyčistíme si hlavy, musíme si teda sáhnout do svědomí a pořádně se připravit na další extraligové zápasy. Teď nás totiž čeká Liga mistrů v Bolzanu, kterou beru já osobně hodně vysoko. V minulých letech jsem nikdy do čtvrtfinále nepostoupil a nyní si té šance hodně vážím. CHL je kvalitní soutěž a chci postoupit dál.

Bude to ideální šance se chytnout? Styl hokeje bude dost možná jiný, než na který jste zvyklí z extraligy.
Pro nás je to dobrá situace v tom, že nejde o body do extraligové tabulky, můžeme hrát trochu uvolněněji. Můžeme si dovolit vyzkoušet věci, které nám v zápase normálně nefungují a nakopnout to. Jsme pak rádi, že budeme mít několik dnů volno během přestávky, vyčistíme si hlavy, poté si musíme hrábnout na dno a připravit se pořádně na další extraligový zápas.

Potěšil dnes alespoň gól, který jste dal a prolomil střelecké trápení?
Samozřejmě by mě potěšil více, kdyby přinesl výhru Uvědomuji si svoji úlohu a moje góly chyběly. Dneska moc nepomohl, máme jen bod a z takových zápasů jich musíme brát více.

Nepřipouštíte si tlak na sebe až příliš?
Už jsem měl mnohem horší krize, třeba i patnáct zápasů bez gólu, takže asi ne. Už s tím trochu umím pracovat a nesmím si to připouštět, není mi dvacet let. Musím ale říct, že kdybychom ty duely vyhrávali, tak je mi to úplně fuk, ale když se prohrává, věci si berete víc, jelikož máte za ten tým a fanoušky nějakou zodpovědnost. Z tohohle hlediska mě mrzí vždy, když nedokážu více pomoct.